Премиерът Бойко Борисов няма достъп и не пише в своята лична страница в социалната мрежа Фейсбук. Това съобщи днес един от ПР-ите на министър-председателя Никола Николов по време на делото между Борисов и депутатката от БСП Елена Йончева в Софийския районен съд, съобщи Дарик Нюз.

Йончева съди премиера за клевета и иска обезщетение от 20 000 лв. заради негова реплика от предизборната кампания. Според нея той е заявил, че държавата е била принудена да й заплати милиони, което по нейни думи не е вярно. 

Адвокатите на Йончева твърдят още, че във Фейсбук страницата на Борисов се е появило негово изказване за Йончева. Затова те поискали да бъде разпитан отговорникът за страницата на премиера Николов. Той обяснил, че Борисов ежедневно получава брифинги за какво се публикува и какви съобщения получава, но всъщност само Николов качва материали на нея.

"В изключителни случаи и една колежка, която работи в Министерския съвет, споделя в профила на премиера във Фейсбук", казал още Николов.

Били разпитани още четирима свидетели по делото - Иван Гарелов, Къдринка Къдринова, д-р Емил Райнов и Виза Недялкова, които потвърдиха, че настоящата депутатка е професионалист в работата си като журналист, не е получавала крупни суми за своите филми, и че е изпитала "омерзение и отчаяние" и се е "затворила в себе си" заради изказването на Борисов.

Защитата на Борисов в лицето на адвокат Марин Марковски поиска на следващото заседание да бъдат призовани двама свидетели от разузнаването и заседанието да се води на закрити врати заради опасност от изтичане на секретна информация. Марковски твърди, че премиерът не е казал това, за което го съди Йончева, но че то е истина. Съдът обаче отказал искането за нови свидетели. Назначена е и техническа експертиза на диск със запис от изказването на Борисов.