Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Възмутен от медиите вицепремиерът Валери Симеонов пак ги атакува. Заместникът на Бойко Борисов е пословичен с отношението си към журналистите и честичко иска извинения от тях. За последно на прицел бяха медиите, отразили "клеветнически" в "организирана кампания" изказването му по адрес на водещия на Нова тв Виктор Николаев - "Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един "Викторгейт"

Днешната му акция е с акцент бТВ. Симеонов тръгна от журналистически и граждански питания кой е реалният собственик на концесионера на ски зоната в Банско - "Юлен" АД, мина през собствеността на националната телевизия бТВ и стигна до възмущение от всички медии, които не отразили в пълнота (разбирай, според него избирателно) сутрешното участие на вицепремиера в тв "България он ер". Критики и препоръки отнесе и прокуратурата, която иначе е в рамките на независимата (би трябвало поне) съдебна власт.

И така, днес вицепремиерът беше в сутрешния блок на "България он ер", за да говори по целия спектър от актуални теми - от съдбата на двете болни лъвчета до тази на Националната служба за охрана. Неизбежно бе да бъде питан и за решението на правителството за строителство в Национален парк "Пирин", срещу което ден по-рано се обявиха от Асоциация на българските туроператори и туристически агенти. В този смисъл въпросът защо правителството упорито отказва да оповести кой е реалният собственик на "Юлен", след като фирмата е регистрирана и плаща данъци в България, не би трябвало да е проблем. Известно е само, че концесионерът на най-големия ни ски курорт и домакин на световното първенство по ски, е кипърски малоимотен гражданин на име Георгиус Георгиу. 

"Кои сме ние, че да им даваме отговор?! Ние сме изпълнителната власт... Офшорните фирми не са забранени. Сами имат по-нисък процент на разпределяне на дивидентите. Плащат си данъците в България. Ами знаете ли, например, че бТВ е регистрирана в офшорна зона и когато отидохме да видим адреса, се оказа фризьорски салон. бТВ е собственост на фризьорски салон!", оповести резултата от разследването си Симеонов.

По-късно в профила си във фейсбук, Симеонов доразви тезата си за свободата на словото:

"В публикациите на новинарските сайтове по повод моето участие в сутрешния блок на България Он Аир не бяха отразени три, според мен, интересни факта от моето изказване. Странно защо, беше подмината препоръката ми към прокуратурата да се поразмърда по подадените от мен сигнали:
1. За БМФ на братя Домусчиеви, които искат да спестят едни 55 млн. лв. неустойки по неизпълнение на приватизационния договор.
2. За ТЕЦ Марица Изток 2, които без търг подаряват чрез Българска стокова борса поръчка за 50 млн. лв. на две фирми, собственост на едно и също лице от Пловдив.
3. Странно защо, никой не публикува думите ми, че „свръх-обективната“ телевизия bTV е собственост на синджир от офшорни фирми от София през Амстердам та чак до Бермудските острови. На последния адрес пък вместо лъскав офис на международна медийна корпорация, открихме селски фризьорски салон (на снимката)!? Представяте ли си, селски бръснар – собственик на bTV? И тези роптаят за прозрачност и обективност? Офшорката вика дръжте офшорката. И нито дума не споменават за друга фирма – „Седем-осми“ уж на Слави Трифонов, пък с пари от офшорната фирма „Фулмът Ентъртеймънт“ от Делауер (да се чете Далавер)! 
Както и да е, никой не посмя зъб да обели за горните изнесени факти. Ха, да видим сега дали това някой ще го публикува.
Да живее свободата на словото в България :D"

Ако се върнем на самото предаване, Симеонов критикува медиите, че са публикували становището на туроператорското сдружение, което е против правителственото решение за Пирин, но не били публикували становищата на работната му група, които го подкрепят - "зъб не беше обелен".

"Не знам коя е тая организация", посочи още вицепремиерът и допълни, че писмото ѝ не е достигало до него. Въпреки че то е публикувано на сайта ѝ. А в профила на самата асоциация, неизвестна за ресорния за туризма вицепремиер, пише, че е създадена в далечната 1996 г., членуват "близо100 туристически агенции, формиращи 75 % от общия пазарен дял от продажбата на самолетни билети в България с общ годишен оборот от тази дейност около 100 милиона евро".

По отношение на протестите за Банско, посочи, че в тях участват "неориентирани млади хора", семеен кръг от еколози и нереализирали се в парламента партии. А туристите в курорта "чакат по три часа като говеда на опашките" за лифта.

*И ние не публикуваме акценти от цялото интервю с вицепремиера. Ако някой прояви желание, може да го изгледа ТУК.

Коментари

...

Симеонов няма право да се сърди на медиите, че задават въпроси и да не дава отговори, но е прав, че когато същите медии имат неясна офшорна собственост, лозунгите за свобода на словото и прозрачност в управлението рязко олекват. Нямам симпатии към сегашния кабинет, говоря принципно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.