Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Птици в руския град Новосибирск падат пияни от дърветата, защото кълват масово нароилите се заради затоплянето плодове от офика и глог, предаде Нюз.Ру.

Все по-често по улиците се забелязват нападали по земята пияни дроздове и копринарки.

Доброволци започнали да помагат на пернатите, тъй като от контузиите те можели да получат черепно-мозъчни травми.

След като се наядат с тези плодове, птиците започват да губят ориентация. Най-много страдат младите екземпляри, които са едва на по няколко месеца.

Птиците могат да се окажат и опасни, ако летят на ята. Копринарките например имат много стремителен полет и трудно могат да се отклонят рязко от маршрута си. По тази причина те са особено опасни за колите при евентуален сблъсък.

Глог умори десетки хора в Иркутск

Само за десетина дни в края на 2016 г. в сибирския град Иркутск умряха 71 души. Всички те бяха били концентрат от глог за почистване на вани. Оказа се, че етанолът в него е бил заменен с метанол, чието смъртоносно въздействие се е оказало по-бързо.

Въпреки това обаче върху шишетата с концентрата е имало надпис, че той е опасен за пиене. Но в Иркутск са го пили, защото цената му е била чувствително по-ниска от тази на алкохола.

Коментари

 's picture

Kovatz

И птиците им пияни!

И птиците им пияни!
 's picture

Бобо

Глог

От Сталин до Путин ... от Трън та на Глог ...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.