Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Правителството на Индия обяви, че започва активна борба срещу употребата на криптовалути, съобщи Ройтерс.

"Правителството не счита криптовалутите за законно платежно средство или монета и ще вземе всички мерки, за да елиминира употребата на тези криптоактиви във финансирането на нелегална дейност или като част от платежна система", заяви днес финансовият министър на страната Арун Джайтли по време на годишната си реч за бюджета в индийския парламент.

Министърът обаче отбеляза, че използването на блок-чеин технологиите може да помогне по друг начин за преминаването към дитигална икономика.

Според анализатори изявлението на Джайтли може да предизвика паникьосано разпродаване на криптовалути. Това няма да помогне особено на Биткоин, най-голямата криптовалута в света, чиято цена спада сериозно през последния месец, след сериозен скок в края на миналата година.

Днес криптовалутата достигна най-ниската си стойност от ноември 2017 г. насам, като падна с почти 10% за последното денонощие. Това вероятно е реакция на забраната на Фейсбук да се рекламират криптовалути, както и все по-негативните реакции на правителствата по света. Спад отбелязват и Ripple, Bitcoin Cash и другите по-малко известни дигитални валути.

Правителствата по света тепърва ще обсъждат как да регулират търговията с криптовалути. Това ще бъде тема на следващата среща на Г20 в Аржентина.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.