Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Федералната антимонополна служба (ФАС) в Русия предлага да бъдат добавени компоненти, предизвикващи повръщане, в съдържащи спирт продукти, използвани от населението като сурогатен алкохол.

Така според надзорния орган би могъл да бъде решен проблемът с масовата употреба на тази течности в качеството на алкохол и отравянията заради него, предаде Нюз.Ру. ФАС е против увеличаването на акциза върху спиртните напитки, тъй като смята, че това ще доведе до масово нелегално производство.

Към сурогатния алкохол спадат продуктите на битовата химия, парфюмерията, а също така и някои евтини фармацевтични препарати.

Такъв алкохол е и концентратът от глог за почистване на вани. Само за десетина дни в края на 2016 г. той причини смъртта на 71 души в сибирския град Иркутск. Оказа се, че етанолът в него е бил заменен с метанол, чието смъртоносно въздействие се е оказало по-бързо.

Въпреки това обаче върху шишетата с концентрата е имало надпис, че той е опасен за пиене. Но в Иркутск са го пили, защото цената му е била чувствително по-ниска от тази на алкохола.

Именно това масово смъртоносно отравяне принуди властите в Русия да се замислят как да ограничат употребата на такива продукти.

Ключови думи

Коментари

ognian  deyanov's picture
ognian deyanov
ognian.dey

Ако и нас продължават да...

Ако и нас продължават да ни управляват по Путински , може да стигнем и до употреба на сурогатен алкохол. Опазил ни Бог.
 's picture

д-р Петрoff

"Русия-минало,настояще и бъдеще"

Тази снимка си е за това име...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.