Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Вместо в една българска Тереза Мей, вие се превръщате в Анита Мейзер".

С тези думи вицепремиерът Валери Симеонов се обърна към лидера на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите за вота на недоверие срещу кабинета.

Според Симеонов днешните дебати нмат особен смисъл. За пореден път той защити оградата по границата с Турция.

"Отново от трибуната на парламента се изричат поредица от неверни твърдения. Беше казано, че съоръжението е некачествено - твърдение, което не е потвърдено. Оградата не е започнала да пада от само себе си, а при проливни валежи 315 л/кв. м. В Баден Баден магистрали бяха отнесени при валежи от 170 л/кв.м. Не е вярно, че нашата ограда е по-скъпа от тази на Гърция", каза Симеонов.

Той специално се обърна към ДПС

"Нека бъдем малко по-кротки докато мине председателството, после ще си разчистваме сметките".

Самата Нинова отговори:

"Недопустим език и груби обиди. Но има една хубава мисъл - не трябва да се обиждаш, когато говори умен човек, ако когато говори глупав защо изобщо да се обиждаш".

Тя каза, че иска да защити Елена Йончева. И заяви, че когато някой посочи корупцията върху него се хвърля цялата система с манипулации, лъжи и обиди. И припомни, че прокуратурата има две производства срещу оградата по границата.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви,че корупция има и тя е проблем. И то не само защото яде обществен ресурс, а защото руши устоите на държавата.

"Изчезва смисъла от честно състезание. На пазара трябва да се състеазват компаниите. Ако някой си купи първенството какъв смисъл има пазарната икономика", обясни Дончев.

Той обаче заяви, че разговорът за борбата с корупцията не може да завърши с правителството, защото последната дума имат прокуратурата и съда.

"Да не стигаме до ситуация в опит да бъде удари капитана да потопим лодката. Борба с корупцията без институции не става", каза Дончев.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призова депутатите от БСП:

"Когато искате да черните държавата просто се съобразявайте с това, което се полага като усилие. Има кредитни институции, които дават рейтинг. Когато вие управлявахте кредитните рейтинги бяха много ниски. Когато България се управлява от ГЕРБ ние вече имаме положителна перспектива. Не ви прави чест, когато излизате от тази трибуна и говорите лъжи".

Той заяви, че Корнелия Нинова иска да му вземе думата "защото истината някой не иска да я възприема" 

"Днес разбрах, че вие сте били чести посетители и ползватели на КТБ. Имаше обвинения, че ГЕРБ е подкрепила ДПС, за да можем да спрем последващото разграбване на КТБ Има политики, които трябва да бъдат подкрепяни, независимо, че сме политически опоненти", каза още Цветанов.

И продължи

"Молбата ми към вас - подкрепяйте правителството на Борисов. Можем да се горедеем с това, че в България идват канцлера Меркел, идват и всички европейски лидери, и Туск, и Юнкер".

Казвайки това Цветанов гледаше към лявата част на залата.

"Правите ни много по-силни, убедени сме че няма алтернатива на правителството на ГЕРБ", каза още Цветанов.

Регионалният министър Николай Нанков пък заяви, че санирането е най-социална и най-икономически и екологично ефективна дейност. Според него заклеймяването на програмата с манипулативни тези обрича нейното бъдещо дългосрочно продължение.

"Най-мощната антикорупционна мярка е, че държим ДПС извън властта".

Това заяви Искрен Веселинов ("Обединени патриоти").

Коментари

 's picture

Бобо

Празни лакърдии

Много шум за нищо , хората от БСП и ГЕРБ които създадоха и отгледаха корупцията , които я превърнаха във форма на оцеляване на властта , сега играят театър , Ганю гледа сеир , а нашето Прасе блаженно се угоява в този момент . Да ти е честито Ганю , ще стоиш в кочината до второ пришествие , ти сам си избра таз съдба ...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.