Словесната схватка между депутатите Делян Добрев (ГЕРБ) и Елена Йончева (БСП) продължи и по време на днешния дебат по вота на недоверие по темата за корупцията. Добрев уличи Йончева в преки връзки с фалиралата КТБ и Цветан Василев

"Първият ми въпрос към вас е, дали имате фирма, която е съдружник 50% на 50% с офшорна фирма от Вирджинските острови. Общо капиталът на фирмата е 10 000 лева, обаче какво се случва? От тези 10 000 лева, фирмата на г-жа Йончева се задължава срещу вписаните 50 дяла да внесе 5 000 лева. От друга страна офшорката се задължава, срещу същите 50 дяла, да внесе 315 000 лева. Това са  конкретни данни. Откъде са тези 315 000 лева и за какво са дадени в тази ваша обща фирма", попита Добрев.

Според него след учредяването и вписването на въпросната фирма, тя се е задължила да направи допълнителна парична вноска в размер на 250 000 евро.

"Ако се чудите в кои сметки са влезли тези пари, ще ви покажа удостоверение – КТБ, където "Авторска телевизия" на Елена Йончева е направила превод в размер на 5 000 лева, а от друга страна – валутен превод в размер на 161 000 евро", каза Добрев.

Той посочи, че според пълномощното за офшорната фирма, упълномощено лице е Зорница Блъскова.

"Ако потърсите в интернет информация за лицето Зорница Блъскова, ще видите, че тя е съдружник с лицето Георги Георгиев в една много интересна фирма – "Инвестмънт Проджектс” АД. Същата тази фирма е във всички доклади за източването на КТБ", заяви Добрев.

Той каза каза още, че Йончева Фигурира в списъка с хората, които са ходили в КТБ 6 пъти, като само едното от посещенията е в ТВ 7.

Йончева отговори:

"Никога не съм използвала държавни или общински средства, нито съм участвала в държавен или общнски бизнес. Винаги съм водила изрядно счетоводство и съм плаща;а данъци. Настоявам да бъде внесен сигнал в прокуратурата ако има нещо нередно. Ако има съмнение даже, че съм участвала в корупционни практики ви моля да внесете сигнал".