Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Филм на режисьора Милко Лазаров ще участва в 68-ото издание на „Берлинале 2018“. Макар и извън състезателната програма, „Ага“ – копродукция на България, Германия и Франция – ще бъде показан премиерно на Международния кинофестиал. Вече са ясни 23 от 24-те заглавия на форума. 19 от 24 филма ще влязат в спор за наградите „Златна мечка“ и „Сребърни мечки“.

„Ага“ е вторият филм на Милко Лазаров след „Отчуждение“. Новия му проект досега познавахме с работното му наименование „Нанук“. През 2а15-а „Нанук“ спечели наградата „Кшищов Кешловски“ на ScriptEast в Кан за сценарии от Източна и Централна Европа.

Филмът разказва история за двойка мъж и жена ескимоси – Нанук и Седна, които оцеляват при непоносими за съвременните хора условия посред нищото, успели да съхранят деликатност в отношенията си, а околния свят приемат с усмивка и съчувствие. След смъртта на Седна Нанук решава да потърси дъщеря им Ада, избрала живота в града.

Заснет в Якутия, роли във филма имат Михаил Апросимов, Феодосия Иванова, Галина Тихонова, Сергей Егоров, Афанасий Килаев. Сценарият е на Милко Лазаров и Симеон Венциславов. Оператор е Калоян Божилов.

„Ага“ е едно от заглавията извън състезателната програма, които ще имат прожекции в рамките на фестивала. Творбата на Лазаров е избран да закрие основната програма на фестивала – а в началото на март ще открие „София филм фест“.

Това е първото участие на филм с българско участие на „Берлинале“ от 29 години насам, последно на този форум бе показан „Иван и Александра“ на Иван Ничев.

Българи участват и във филма „Не ме докосвай“ на румънката Адина Пинтилие – Ирмена Чичикова и Георги Налджиев.

Площад Славейков.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.