Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Блогъри заподозряха руския президент Владимир Путин в тайна принадлежност към католическата вяра, предаде Нюз.Ру.

Поводът е клип от 19 януари. Навръх православното Богоявление Путин се потопи при минусови температури в ледените води на езерото Селигер край Москва. Потребители на социалните мрежи обърнаха внимание на кръстенето му. Според тях той се прекръстил не от дясно на ляво като православните християни, а от ляво на дясно, както правят католиците. Такова впечатление се създава от клипа, разпространен от РИА Новости.

"А нашият любител на нощни къпания, излиза, че е католик? Защо във водите той се кръстеше от ляво на дясно? Това, разбира се, си е негова лична работа. Просто преди за това, като че ли, не бе съобщавано", пише в туитър журналистът Владимир Варфоломеев.

"Именно така обикновено се случва у нас - тези, които най-много говорят за духовност и традиции, дори не могат правилно да се кръстят", отбелязва той.

По-скоро обаче Путин изпълнява ритуала небрежно, отбелязва Нюз.Ру. Според медията ясно се вижда, че движението на дясната му ръка е хаотично. Неведнъж президентът е бил уличаван в небрежност при религиозни ритуали. Така че вероятно не става дума за католицизъм, а за опит на руския лидер да се пребори със студа.

От филма "Патриарх", излязъл на екраните през 2016 г., става ясно, че Путин е бил тайно кръстен през 1952 г. в Преображенския събор в Санкт Петербург, тогава Ленинград.

Коментари

 's picture

Бобо

Путин

Имаше по соца един лаф , не е като лик , а е като гъз ....
 's picture

смехурко

Просто.....

Сбъркан човек!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.