Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През България преминава средиземноморският циклон Албена и заради очаквани големи валежи от сняг и силен вятър е обявен оранжев код за Северна и Източна България, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология.

За Северна България очакваните количества валежи са до 30 л/кв.м, а в Източна - до 40 литра на квадратен метър. Поривите на вятъра ще надхвърлят 80 км/час. Жълт код е в сила за всички останали девет области в Югоизточна и Южна Централна България, където се очакват валежи до 25 л/кв. метър и отново силен вятър.

Силният вятър е предпоставка за снегонавявания, предупредиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини.

В София 165 машини обработват улиците, като с приоритет са тези, по които се движи градският транспорт, основните улици в районите и Южната дъга на Околовръстния път. Опесъчават се и пътищата Драгалевци - "Алеко" и Бояна - Златните мостове на Витоша.

През седмицата се очакват много ниски температури сутрин - до минус 10 градуса. Утре валежите ще намалеят, а в средата на седмицата се очаква постепенно леко затопляне, но няма да е рязко и няма да са много високи температурите. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.