Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Зам.-шефът на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев коментира пред Нова тв защо ДПС не се присъедини към БСП във внасянето на вота на недоверие срещу кабинета.

"Твърде много различия има между ДПС и БСП. Ние сме партии с различна политическа физиономия. Това е безспорен факт", заяви Цонев.

Последните два пъти, когато ДПС бе официално във властта, бяха именно в коалиция с БСП - по времето на кабинетите на Сергей Станишев и Пламен Орешарски. Цонев обаче продължи да посочва разликите между двете партии.

"Разликата между нас и БСП е, че ние смятаме, че България се нуждае от нов тип управление. Това, което каза Ахмед Доган и ние споделяме, е, че страната се нуждае от нов тип управление. ДПС няма да участва в "Стани да седна". Когато нямаш подготвен радикално нов вариант за управление, няма нужда да предлагаш на българските граждани същото политическо меню с други изпълнители", обясни Цонев.

И изтъкна, че през последните 10 години България се нуждае от сериозни реформи във всички сфери. Това се констатира от всички парити, но нито една не го прави.

 "Когато се съберат 2 партии с несъвместими програми, те не правят дълбоки реформи. Програмите на ГЕРБ и националистите са несъвместими на 50%. Нашата програма с тази на БСП - също. Ние нямаме еднаква визия нито за бюджета, нито за данъците, нито за реформата в здравеопазването. Ние сме управлявали с БСП и сме управлявали неуспешно в голямата си степен – щом не можахме да реформираме системите", самокритично заяви Цонев.

Той все пак подчерта, че ДПС е опозиция на това управление най-малкото защото в него участват националисти. Според Цонев няма нужда опозицията да е единна. Единни трябва да са само партиите в управлението.

"Това, че БСП внася вот на недоверие и че ние ще го подкрепим с други мотиви, няма значение. Важното е недъзите на това управление да бъдат казвани и ако могат – да бъдат коригирани", обобщи Цонев.

Според него казусът с Пирин трябва да се реши в рамките на "разумната екология".

"Ние смятаме, че трябва в рамките на разумната екология да се даде възможност гражданите да упражняват ски спорта. Аз не мога да разбера как в Австрия всеки курорт може да има по 300 километра писти и по 80 лифта, а пък ние да имаме един и това да пречи на екологията", обясни Цонев.

ДПС ще работи за ускоряване на интеграцията на Западните Балкани и за по-активен диалог с Турция.

Коментари

kate pate's picture
kate pate
kate pate4

ДПС изцяло е на Пеевски, а в

ДПС изцяло е на Пеевски, а в БСП връх взеха приближените на Цв. Василев.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.