Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

По реакциите за Истанбулската конвенция имам едно недоумение:

Не разбирам реакцията на всички националисти, тъй наречени консерватори и пр. (БСП не коментирам, защото точно в такива случаи се проявява абсурдността в твърдението, че БСП е "лява" партия и просто няма смисъл, БСП е едно недоразумение!), които по отношение на правата на жените се оказват далеч по-близки до ислямистките си братя в разбирането за мястото на жената в семейството и обществото - тя не е друго, освен машина за удоволствие и възпроизводство, която, като им е кеф бият, като им е кеф... й правят деца. 

Ма, защо, бе, мъжаги, тогава пропищяхте орталъка, че Европа била "нападната" от ислямисти и всякаква "друговерска измет", с която споделяте основни ценности във виждането ви за света и мястото на половината човечество - или до печката, или в кревата, или под камшика! Аз викам да слагаме бурките и да се приключва!

И последно по темата за тази толкова пре-експонирана и същевременно напълно неразбрана и изопачена Истанбулска конвенция!!! 

Аз съм имала шанса да бъда отгледана в умерено-либерално семейство (баща ми има огромен принос в осъзнаването ми като пълноценно, равностойно, човешко същество!) и много добре си давам сметка каква роля играе възпитанието и образованието в разбирането на социалните роли, които възприемаме в живота. 

Аз знам, че съм РАВНА на всяко друго човешко същество и нямам нужда да бъда защитена от конвенция. Но аз съм имала шанса да бъда възпитана така. Не всички са имали този шанс. Не всички могат да се защитят сами! 

Тази конвенция е за тях!

Не, тя няма да направи синовете ни гейове и дъщерите лесбийки! 

(Това е друга тема, нямаща нищо общо с дадената конвенция)

Но ще им помогне да разберат, че един ден, като се оженят/омъжат, е важно да живеят с уважение и разбирателство помежду си! Че момичето няма право да чупи посуда в главата на мъжа си, ако печели по-малко пари от нея, а момчето да пребива жена си, щото е загорила супата или му откаже секс (по Сидеров).

Всъщност, в реална България този въпрос би трябвало да се разглежда далеч по-трезво и с разбиране, вместо с цялата истерия и откровена идиотия, която заля социално-виртуалния ни свят в последните седмици! 

У нас, като цяло, има една значителна равнопоставеност и нормалност в разпределението на социалните роли, няма такъв алкохолизъм, както в Русия, където наскоро реално узакониха правото на пияния сибирец да пребие безнаказано жена си, няма религиозния фанатизъм на все по-ислямизиращия се съседен до нас Ориент. На фона на тези североизточни и югоизточни (но винаги източни!) разбирания за ролята и мястото на жената в съвременния свят, България съвсем спокойно и с основание би могла да се идентифицира със западната култура и традиция, към която в крайна сметка принадлежи! 

НО!!! Това, очевидно, никак не се харесва на всички, които по един или друг начин винаги се опитват да ни закарат в посоката на изток! И успяват да въздействат дори на умни и модерни хора с прозападни критерии за нормалност. Това е само и единствено пропаганда и пълно изместване на разговора и значението на Истанбулската конвенция! Тази пропагандна машина работи неуморно и не спи - от Явор Дачков до Волен Сидеров, завладяваща в неистовите си усилия територии и хора, които по никакъв начин нямат нищо общо с тях!

Писна ми да ни правят на луди далеч по-глупави от нас!

И това ще е така, докато ние им го позволяваме!

Коментарите са от профила на Александрина Пендачанска във Фейсбук. Заглавието е на редакцията

 

 

 

 

Коментари

Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Браво на Александрина Пендачанска

Да се срамуват такива като Петър Москов и Огнян Минчев, които не могат или не искат да разберат за какво става дума. За останалите като Каракачанов, Сидеров и КУрнелия въобще няма какво да се каже - те изпълняват поръчения.

Така е.

Съгласен съм с казаното от г-жа Пендачанска, но все пак си мисля, че никаква конвенция не може да компенсира първите седем години от живота на всеки човек и индивидуално да урегулира отношенията в една двойка или семейство. Да, важно е жертвите да имат правна защита при насилие, но само по себе си ратифицирането на този документ едва ли ще промени манталитета на насилниците - и от единия, и от другия пол. Виждаме, че и на Запад стават доста неприятни неща в това отношение. На мен лично тази конвенция с нищо не ми пречи. Като следва да добавя, че действително има трети пол - хермафродитите. Те също имат равни права като човешки същества. И отделно от това всеки човек има правото да се самоопределя какъв иска да бъде, независимо какъв точно се е родил. Знам, че някои хора се дразнят от това, но е добре да приемат правото на другите също да имат щастлив живот по техен си критерий. С това няма да се сложи краят на хетеросексуалните двойки, уверявам ви, тъй като това са доминиращите роли във всяко едно общество по света!
bell hooks's picture
bell hooks
Кемъни

Не на третия пол!

Кампанията против конвенцията е очевидно координирана, при това на наднационално ниво. Американски евангелистки фондации и руски "стратези" дърпат конците на тази истерия. Това е видно и за кьорав, само като се погледне кои са точно тези, които стоят против конвенцията - Асоциация Общество и ценности (прокси на църквата Прелом), Минчев, Москов, някакви партриотични организации около БСП, верните на Нинова в БСП, Борислав Цеков - царският доктор по конституционно право, Карбовски (преинсталиран от пеевската ТВ7 в БТВ на офшорка) и всякакви, дето се информират за съдържанието на конвенцията от тези предните.

Значи само като се сетиш как

Значи само като се сетиш как Русия спечели изборите в САЩ и Шариланка мисла че требва да забодеш глава в кенефа и да си пуснеш водата от ужас.

поредната либерастия!

Поклон пред гласа с който Бог е надарил тази жена..... но нека прочете внимателно, с разбиране текстовете на Конвенцията! После пак да пише.
Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Май ти не си чел Конвенцията,

а Александрина Пендачанска я е чела - нищо, че не й е работа. А не е нужно дори да я четеш внимателно, за да видиш за какво става дума.
 's picture

Стефан Ацев

Хиенска злоба

Хиената отново пръска смръдливите си лиги! Да, трудно е да си признаеш колко дълбоко си в собствената си омраза!

Тая го е изяла за вечеря бе,

Тая го е изяла за вечеря бе, мъжа си! Нещо не съм го виждал да подскача Зайо Цицин
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Ъ-ъъъ!

Някой забранява ли на ултимадоната да си сложи бурка, че не става ясно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.