Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Един от бандитите, обрали бижутерския магазин на парижкия хотел "Риц", изпуснал сак, след като блъснал с мотоциклета си пешеходец, предаде АП.

В този сак били част от скъпоценностите.

Полицията във френската столица успя да намери всички бижута, откраднати от магазина. Смята се, че стойността им е най-малко 4,5 милиона евро. Двама от бандитите все още се издирват. Останалите бяха заловени малко след грабежа.

Макар и в крайна сметка неуспешен, обирът вечерта на 10 януари повдигна въпроси за сигурността в един от най-престижните квартали в света - този около площад "Вандом" в Париж. Там се намират френското министерство на правосъдието, скъпи бутици и построеният през XIX век хотел.

Как е извършен обирът

Трима от извършителите влезли през заден вход на "Риц" и използвали брадви, за да счупят стъклените витрини с бижута в главното фоайе. След това те хвърлили плячката през прозореца на чакащите ги отвън двама съучастници. Единият от тях избягал с кола, другият - с мотор.

Част от откраднатите бижута и часовници били намерени в сака, изпуснат от единия беглец. Останалите скъпоценности били разпръснати сред счупените стъкла на витрините при разчистването на обекта.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.