Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

При масирана полицейска акция, започнала тази заран в Италия и Германия, са задържани 169 мафиоти от престъпния калабрийски клан Ндрангета, съобщават медиите в двете държави. 

Иззети са ценности на стойност 50 милиона евро.

Според италианската агенция АНСА сред арестуваните са членове на мафиотските фамилии Фарао и Маринкола, трима кметове от региона Калабрия, както и управителят на провинция Кротоне Никодемо Парила.

Според АНСА по време на предхождащи следствени действия е било установено, че “престъпният холдинг” е развивал криминална дейност в Италия и зад граница за милиони евро, предимно в областта на винения и хранителния бранш, погребални агенции и фирми за извозване на боклуци. Това е не само смрадлив бизнес в буквалния смисъл на думата, а носи милиони мръсни пари.

В корупционните схеми са били замесени редица държавни служители, твърди източник от италианските карабинери. Не става ясно обаче, дали и немски чиновници са били включени в престъпната схема.

Според италианския в. “Република” 13 от задържаните до този момент 169 мафиоти са били арестувани в Германия. По данни на в. “Билд” арестите са били извършени на територията на югозападната федерална провинция Баден-Вюртемберг.

Според онлайн изданието на сп.“Шпигел” кланът Фарао-Маринкола от мафиотския октопод Ндрангета действа от години в западните германски федерални провинции Баден-Вюртемберг и Северен Рейн-Вестфалия, както и в Саксония, намираща се на територията на бившата ГДР.

Полицейската акция в Италия и Германия продължава, очакват се нови арести.

Засега силите на реда и в двете държави отказват коментар. Очаква се по-късно днес да бъдат съобщени подробности за резултатите от удара срещу мафията.

Коментари

Гоце Доганов's picture
Гоце Доганов
Гоце Доганов Будов

В ИТалия има "Финансова

В ИТалия има "Финансова гвардия". Тя се бори с мафията и кражбите от бюджета. 60 000 души /шейсет хиляди/ - главно икономисти и юристи , ръководени от Генерали. Ежегодно конфискува около 2 милиарда в година!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.