Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер се обяви против сериозното орязване на кохезионния фонд. Това стана по време на дискусия за многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2020-2026-та година, съобщи БНР.

"Не съм привърженик на драстично орязване в областта на кохезионната политика. Тя остава важна не само за страните бенефициенти, но и за останалите държави членки", заяви председателят на ЕК. 

По думите му на ЕС ще са нужни и допълнителни средства във връзка с новата европейска отбранителна политика и за компенсиране на дупката в бюджета на съюза, която се очаква след излизането на Великобритания от ЕС.

"Нашите британски приятели ще ни напуснат на 30 март 2019 година и ние трябва да се постараем да намерим необходимите средства, за да реагираме на загубата на значима сума от милиарди евро на един нетен вносител", обяви още той. 

Еврокомисарят по бюджетните въпроси Гюнтер Йотингер посочи, че "Брекзит" ще остави дупка в европейския бюджет от 12-13 милиарда евро. Затова според него  бюджетът за следващата финансова рамка 2020-2026 г. трябва да се увеличи от 1 на 1,1 % от БВП. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.