Открито е тялото на 56-годишния Росен Ангелов, когото полицията издирваше 4 дни заради шесторното убийство в Нови Искър.

Ангелов се е самоубил с огнестрелно оръжие. Това е установил първоначалният оглед, съобщи БНР. Новината бе потвърдена и от вътрешното министерство.

Тялото е намерено в къща във вилната местност до село Луково, където полицията издирваше обвиняемия за тежкото престъпление. 

"Тялото има огнестрелна рана в слепоочието, държи в ръката постолет. По описание, по дрехите, намерени на място, можем да предполагаме, че това е лицето, което издирваме, но експертизите ще го докажат категорично. Най-вероятно се е самоубил с пистолет Барета", посочи на брифинг на МВР главният секретар Младен Маринов.

Укривал се е в района, в който МВР предполагало, че се се намира - в стара постройка - с разбити прозорци и врати, допълни той. 

"Разследването продължава, ще се образува отделно досъдебно производство. По данните до момента се говори за един извършител. Но има назначени много експертизи и трябва да бъдат направени", каза още главният секретар.

От думите на му стана ясно още, че разследващите все още не знаят какво е правил Росен Ангелов през годините, в които е бил обявен за издирване.

"Установено е до един период, най-близък до престъплението. Фокусът бяха горещите следи".

Тепърва МВР ще се връща назад във времето.

Районът на мястото, където е открито тялото, е отцепен. На 2 януари властите откриха пет мъртви тела с прострелни рани в къща в гр. Нови Искър.

Установи се, че това е семейството на 44-годишната Кети Кюхова и партньорът й Неделчо Юнаков. По-късно през седмицата бе открито и тялото на самата Кюхова, с която разследващите предполагат, че Ангелов е имал връзка. Заподозряният убиец има три присъди. Издирва се още от 2009 година насам, когато е осъден задочно за блудство с 12-годишно момиче отново в района на Искърското дефиле.

Според разследващите той е живеел в необитаема вила в Луково, която е напуснал малко преди полиция да нахлуе в нея по-рано тази седмица. Сред местните е бил известен като Горският човек. 

Очаквайте подробности