Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес правителството предложи на Народното събрание да ратифицира Истанбулската конвенция на съвета на Европа, като част от националната програма за превенция и защита от домашното насилие. Този акт беше последван от масирана ПР кампания посветена на целта да ни убедят, че решението не е начало на нормативно регламентиране на "трети пол", еднополови бракове и индоктриниране на децата в училище по тези теми.

Всички, които не мислят така бяха наречени невежи, неразбиращи и лъжци.

Понеже принадлежа на тази "невежа" група хора, ще си позволя да отговоря с цитат на два текста от въпросната конвенция.

1. "Пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете“

От името на "невежите лъжци" искам да припомня, че "пол" е биологично детерминирана характристика на индивида (фабрично така сме направени :) ) и за Ваше сведение тази детерминанта е в основата на живота. Полът е норма, а не е наименование за различни медицински или социални отклонения. Не е и модерна ролева игра и извратено забавление, което да регламентирате нормативно.

2. „Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване... на нестереотипни роли на пола... в официалните учебни програми и на всички образователни равнища“.

Като "неразбиращ", искрено се вълнувам от перспективата синът ми да бъде просветен в училище за дебрите на възможните "нестереотипни роли" на пола на баща му...

Наистина ли не разбирате, че отваряте вратата на узаконената лудост. Вярвате ли убедено, че поведенческите отклонения на възрастните (което е техен избор и лично решение за живота им), трябва да бъдат наложени като образователна норма на децата?

Ако не го мислите, спрете с пропагандата, извинете се и се върнете към нормалността. Ако го мислите, очевидно нямаме разговор и сме противници на фундаментално ниво.

Освен моралните измерения на решението, то ще има и стратегически политически последствия, защото дава на антиевропейската пропагандна машина аргументи, срещу които няма разумни доводи. Това е политически безотговорно!

...

Публикуваме коментара на бившия министър на здравеопазването д-р Петър Москов в интерес на дискусията. Готови сме да предоставим трибуна и на други аргументирани позиции. Коментарът е от фейсбук профила на Петър Москов.

 

Коментари

kate pate's picture
kate pate
kate pate4

МЪЖ на място. Браво, Пепи!

МЪЖ на място. Браво, Пепи!
10 стинки's picture
10 стинки
10 стинки

също като Моци

Пеееци, Пеееци, Пееци! пец пец
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

"да припомня, че "пол" е

"да припомня, че "пол" е биологично детерминирана характристика на индивида" А пък аз да припомня, че "ДА", това е биологично детерминирана характеристика, ама НЕ е детермирана между краката на индивида, а е детерминирана в главата (тая на раменете) на индивида. И това не го казвам аз, а го казва съвременната наука и преди всичко съвременната медицина, съвременната биология и съвременната социология.

Напротив, това между краката

Напротив, това между краката на индивида е пол, а в главата може да възникнат и болестни състояния, за съжаление. Които са обявени за нормални, а не са. Не е виновен болният разбира се, но например родителите му - доста често.

Sex vs. Gender

Това, за което говори д-р Петър Москов, в английски се нарича sex. Това, за което става въпрос в Конвенцията - gender. Просто непрецизен превод от английски. Освен биологични, половете имат и социални характеристики, които понякога влизат в конфликт с биологичните.
Инспектор Стрезов's picture
Инспектор Стрезов
Инспектор Стрезов

Москов, ти се оказа и неграмотен.

Така, както ти си зъздаден такъв, какъвто си, така и хората които наричаме обратни СА ПРОИЗВЕДЕНИ такива. Поведенческо отклонение ще е ако ти, създаденият с хетеросексуална ориентация, поискаш смяна на пола. Но ти и никой от нас не го прави, защото има съвпадение между ориентация и полови белези. Сменят пола си (белезите) само хора с несъвпадение между двете. Правят го защото засега науката не може да сменя ориентацията. А на неграмотните, дето са се разврякали из коментарите, да вземат най-после да използват главите си за четене, а не за дрънкане на дивотии.
 's picture

geg

Чукча,

пардон, Москов - писатель, Москов - не читатель ;)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.