Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Това са любимите автори на Зукърбърг, Мъск, Гейтс, Безос и Брансън. Както казва Гьоте, няма такава книга, от която не можеш да научиш нещо. Всъщност четенето вероятно е най-продуктивната човешка дейност и основният двигател на еволюцията. Живо доказателство са тези петима мъже, всеки от които е изградил бизнес империя и се е превърнал в събирателен образ на успеха. Нещото, което ги обединява, е че сред любимите им вещи задължително присъства хубава книга, пише Ескуайър.

Марк Зукърбърг, собственик на Facebook и всичките му подразделения, е фен на Вергилий и епопеята му "Енеида", разказваща за троянеца Еней, който отива в Италия и става родоначалник на римляните.

Вторият по богатство в света и собственик на Amazon – Джеф Безос, пък си пада по романа на Кадзуо Ишигуро – "Остатъкът от деня", а шефът на Virgin Ричърд Брансън е на военна тематика с внушителния епос на Антъни Бийвър "Сталинград: Съдбовната обсада 1942-1943"

Тенденцията се запазва и при Бил Гейтс с неговия любим роман "Спасителят в ръжта" на Селинджър.

Най-стандартен в избора си е собственикът на Tesla Илон Мъск, който си пада по научната фантастика (без изненади), а настолното му четиво е "Фондацията" на Айзък Айзимов.

И, ако не сте чели нищо от изброените, може би е редно да го направите. Току-виж ви вързал първият милион.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.