Двамата победители във финалните турнири на АТП за 2017 г. ще играят в тенис турнира „София Оупън 2018“ между 4 и 11 февруари, съобщават организаторите в официално съобщение.

Към третия в световната ранглиста Григор Димитров, който триумфира в битката на най-добрите 8 в Лондон, се присъединява и победителят в първото издание на турнира „Следващата генерация“ (Next Gen) - кореецът Хьон Чун. Той спечели надпреварата в Милано сред най-добрите тенисисти до 21 г. А в началото на 2018-а идва в България.

Станаха ясни имената на състезателите от световния елит, които официално заявиха участието си за турнира от категория АТП 250 в "Арена Армеец". Освен безспорния фаворит за трофея Григор Димитров, който ще защитава титлата си, в българската столица ще играят още трима тенисисти от топ 30. 

За трофея ще се бори и №25 в света Жил Мюлер (Люксембург), спечелил две титли през 2017 г. Именно Мюлер би Рафаел Надал на „Уимбълдън“ и спря серията му от 10 поредни победи без загубен сет в турнирите от Големия шлем.

Пристига и №28 в света Адриан Манарино (Франция), който игра финал на турнира от АТП 500 в Токио и даде сериозен отпор на Роджър Федерер в ¼-финала в родния град на швейцарската легенда Базел. В София идва и бившият №16 в света Филип Колшрайбер (Германия). Заемащият 29-ото място в ранглистата в момента Колшрайбер има общо 8 титли в кариерата си. Той пропусна изданието тази година, но участва в първото.

В „София Оупън 2018“ ще участва и сензацията на турнира „Мастърс 1000“ в Париж през ноември Филип Крайнович. Сърбинът достигна до финала. Освен Григор Димитров в българската столица ще играе още един тенисист, пребивавал в топ 10 в света - бившият №8 Михаил Южни (Русия).

В надпреварата ще участва и бившият №12 на сингъл и шампион на двойки от София през 2017 г. Виктор Троицки (Сърбия). В България ще играе и полуфиналистът от „Мастърс 1000“ в Канада през 2017 г. Робин Хаасе, както и стигалият до №18 в ранглистата Андреас Сепи (Италия). 

Участието си в „София Оупън 2018“ заявиха още Денис Истомин (Узбекистан), Жоао Соуза (Португалия), Йен-Хсун Лу (Тайван), Евгени Донской (Русия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матю Ебдън (Австралия), Раду Албот (Молдова), Ласло Джере (Сърбия), Максимилиан Мартерер (Германия), Лукаш Лацко (Словакия) и Мариус Копил (Румъния).

11 от изброените 21 участници в турнира в София през 2018 г. са спечелили общо 42 титли от турнири на АТП до момента.

Третото издание на турнира „София Оупън“ ще се проведе от 4 до 11 февруари 2018 г. в „Арена Армеец“. Билетите са в продажба. Пропуски може да купите онлайн от eventim.bg и в мрежата в цялата страна.