"Здравей, България. Много се радвам да споделя това съобщение с вас, че през февруари следващата година отново ще играя в зала "Армеец". Нека вземем още една титла."

С това видеообръщение Григор Димитров потвърди участието си на тенис турнира от ATP 250 в София през февруари 2018-а. То бе пуснато по време на пресконференция на организаторите. Новината, че 8-ия в света ще защитава титлата си в София излезе още през миналата седмица.

Директорът на турнира Пол Макнами разкри, че огромния интерес и начина по който бе посрещнат през тази година са убедили Димитров да се завърне в столицата ни в началото на февруари - след откритото първенство на Австралия.

Точните дати са 4-11 февруари, а залата - "Арена Армеец". Макнами разкри, че второто издание е било посетено от 50 хиляди зрители, което е отлична посещаемост за турнир от тази категория. Надеждите са за още повече зрители догодина.

Днес не бяха обявени други имена, това ще става в близко бъдеще. 

Продажбата на билети стартира от 1 ноември. Отново ще има пакетни цени. В първия ден децата между 7 и 14 години ще влизат безплатно, за тях ще има и други отстъпки.

Стана ясно, че предстоят преговори с генералния спонсор "Гаранти Коза" договорът с ATP да бъде удължен. Третото и засега последно издание е именно догодина.

Голямо име в тениса ще изнесе лекция в София, но името му засега се пази в тайна. 

Пол Макнами направи големи комплименти на Григор Димитров. Според него топ тенисистът ни, който в понеделник може да е под №6 в световната ранглиста, има шанс да завърши годината като четвърти. Австралиецът е останал впечатлен как Григор целуна корта в "Арена Армеец", след като спечели финала срещу Давид Гофен.