Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Неизвестен инвеститор или инвеститори са направили залог за 1 млн. долара, че биткойнът ще поскъпне до края на следващата година до 50 000 долара - близо три пъти над текущите цени според фючърсните и спот пазарите на водещата криптовалута. Това съобщи "Уолстрийт Джърнъл", цитиран от БНР.

Всекидневни записи за търговия, публикувани в сряда вечерта от LedgerX, стартиращ електронен пазар за биткойн деривати, показват, че неидентифициран търговец или група от търговци са закупили биткойн "кол" опции (право за покупка на биткойн в бъдеще на дадена цена) с падеж през декември догодина. Самият залог е за "кол опции" за цена на биткойн от 50 000 долара, като подобен залог е първия по рода си на борсата LedgerX.

За тези биткойн опции са били са платени малко под 1 млн. долара в рамките на последните 24 часа. Парите ще бъда загубени от неизвестните инвеститори, ако към датата на падежа - 28 декември догодина, цената на 1 биткойн е под 50 000 долара. Ако котировката на основната криптовалута се покачи над това ниво в края на посочения срок, опциите ще дадат на техните собственици право да закупят 275 биткойна на тази цена.

Според данни на Coindesk, основната криптовалута се търгуваше около 16 280 долара в сряда вчерта, което е с над 1500% спрямо цената в началото на тази година, въпреки че скептици като икономистът, притежаващ нобелова награда, Джоузеф Стиглиц, определят това като "ценови балон" и твърдят, че цената на биткойн неизбежно ще се срине.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.