Следващото управление трябва да бъде реформаторско. Ние можем да управляваме с ГЕРБ и това е полезно за държавата. Това  заяви в предаването "Събуди се" на "Нова телевизия" ген. Атанас Атанасов от ДСБ. Според него целта на следващото правителство трябва да бъде "да се изолира корпорацията от властта".

Атанасов посочи, че вариантът за широка управленска коалиция, за който заговори напоследък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, е лош, тъй като това би довело до "замитане на следите".

В следващото управление не трябва да участват партиите, които подкрепят сегашния кабинет, защото освен реформи е необходима и ревизия на задкулисието, каза Атанасов.

Според бившия шеф на Национална служба "Сигурност" разпадът на политическото статукво е попречил на ДПС, Сараите и Доган да се отърват от банката.

Тези хитреци, които я използваха решиха да я хвърлят на кучетата, каза Атанасов.

Според него за щастие явно няма да има специален закон за КТБ. Атанасов подчерта, че идеята на закона е била синдиците, които ще събират кредитите на банката, да се назначат от сегашния финансовия министър.

Могат да се договарят с длъжниците за определен процент, който да се върне и вместо да бъдат получени 100 процента от парите да бъдат върнати само 20 процента от дълговете, обясни тъмносиният политик. 

Според него в правителството на Пламен Орешарски ДПС е доминирала, докато Сергей Станишев е преследвал лични цели.

Искаше да се издигне и облагодетелства. Трябва да се извадят пиар схемите на Моника Станишева, обясни той.

Според Атанасов Делян Пеевски и Цветан Василев са само актьорите на сцената, а сега трябва да се съсредоточим върху тези, които са зад кулисите.

Решението на сюжета е ДПС да бъде поставена в ъгъла и да е опозиция, добави Атанасов.