Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Веднъж – това е случайност“, твърди полковник Дик Марчинко, основател на Тюлен-Група 6 (ония, които очистиха Осама бин Ладен). И продължава: „Втори път – това е съвпадение. Третият път обаче е атака на врага“.

Да видим, как стоят у нас нещата по отношение на „атака на врага“.

Веднъж – внезапно опразнен стол на Анна Цолова. Втори път – внезапно уволнение на Люба Кулезич. Трети път – АЕЦ "Белене" е впъхнат в стратегията за национална сигурност, според която всеки, който е против древния руски атомен бойлер (както съм аз, например) може да стане обект на държавна репресия.

Имаме три, което значи – налице е атака на врага. Само че очевидно иде реч за нещо по-мащабно, защото има и още.

Четири: властта бърза, на всяка цена и преди Нова година, да подари защитени територии от Пирин на "Юлен"/ПИБ. За целта държавни мъже и жени лъжат, като селяни в кръчма след пазар; и лъжесвидетелстват, все едно не са чували за списъка от смъртни грехове или (по-скоро) смятат себе си за безсмъртни. (по-късно министър Нено Димов обяви, че засега отлага промените - б.р.)

Пет: „третият“ във властта, Пеевски, организира шествие на свои крепостни против Политическа партия „Да, България“, известна с 2.96-те процента, които взе на изборите.

Шест: същият Пеевски издава и разпространява безплатно поредното книжле, в което всички по-видими опоненти на режима на Борисов-Цацаров-Пеевски са „изобличени“ като вражески агенти и врагове на трудовия народ.

Седем: властта удря Иво Прокопиев така, че да стане ясно: неговите издания, не бидейки властови слугинаж, трябва да не съществуват. Пропагандата да стане единствената форма на медиен живот.

Осем: Бойко Рашков, комуто плащаме заплатата, за да ни пази от безразборно подслушване от страна на властта, излиза с доклад за стотици незаконни подслушвания; обяснено му е, от говорители на властта, че в близко бъдеще ще остане без работа.

Девет: властта обяви намерението си да лиши Републиката от бойна авиация. Вместо да купи нормални самолети, праща (срещу едни 80 милиона, на този етап) 30-годишните съветски летящи мебели за ремонт в Русия. В онази Русия, според чиято военна доктрина НАТО – и всичките му членове, вкл. Република България – е врагът.

Десет: властта продължава да преследва, с прокурорски мерки, всички до един реформатори в предишния кабинет на Борисов, както и да поддържа обвинения към всички до един собственици на медии, които още не са покорна прислуга на самата власт.

Единадесет и дванадесет: в близките седмици властта ще активира вече подготвеното от нея извънредно законодателство, с помощта на което всеки – всеки! – може да бъде арестуван и държан в ареста за неопределено време без достъп до адвокат; а новият закон за „борба с корупцията“ легализира безразборното подслушване на гражданството, изобличено от Бойко Рашков.

Ако три пъти – това е атака на врага, то ние вече сме в разгара на голяма, ама много голяма война. Може да не искаме, но – сме. Нападнаха ни и в момента провеждат мощна артилерийска подготовка, съчетана с десанти; следва нахлуване на пехотата и танковете.

Оказахме се във война, в която участват всички родове войски – т.е. всички клонове на властта, както видими, така и задкулисни. Цялата власт е мобилизирана срещу гражданите на Републиката, срещу техните права, свободи и демократични защити от произвол.

Тази война има характера на „блицкриг“ – има за цел тотална победа (т.е. тотално изтриване на дори и спомена за демокрация) в кратки срокове – т.е. преди или към старта на прословутото „Председателство“. Към момента на настаняване на скъпите гости в хотел „Маринела“: Пирин трябва да е подарен; медиите – затапени; гражданите – подслушвани, арестувани и контролирани; предприемачите (т.е. онези, които не са мутри) – с надянати намордници; гражданските организации и демократичните партии – разобличени като врагове на държавата и въдворени, където трябва.

За броени седмици властта се опитва да постигне в България онова, което Путин в Русия изгради за години.

Защо е това бързане? Защо властта ни обяви война – истинска, безжалостна, в която вече има реални жертви – точно сега?

Властта днес – това са хора елементарни, алчни и невежи; техният боен разчет е прозрачен като онези пирински потоци, които подлежат на скорошно унищожение. И той е построен по следната елементарна логика:

Първо, европейците са възпитани и няма да искат да ни развалят кефа от „Председателството“ с неуместни питания относно демокрация и диктатура.

Второ, дори и да се усетят, какво става, та и да се загрижат, европейците нищо няма да направят, защото са еврогейове – меки са им китките. А ние, корпулентните, сме едни такива здрави мъже с големи юмруци.

И, трето, след половин година „Председателство“ ние в България ще сме си укрепили диктатурата под носа на европейските гости, а всички несъгласни ще са „където трябва“; но ще продължаваме да получаваме пари от еврогейовете, които пари ще продължаваме да си крадем.

Демокрациите – и демократите – много мразят войната. Затова винаги в историята гледат да я избегнат, докато в един момент не се окажат нападнати от врага, който е сметнал тяхното миролюбие за страхливост. Демокрацията – и демократите – едва тогава, с крайна неохота, си изоставят делата и се задействат за съпротива на нападналия ги противник. В крайна сметка демокрацията – и демократите – макар замесени във война, без да са я искали, винаги побеждават.

Намираме се в критичната фаза на война, която не сме искали. Нашият противник – властта във всичките й форми – е жесток, подъл и безмилостен, тъй като е приел нашето добро възпитание за страхливост.

Щом сме във война, време е да я водим. За да стигнем, в нейния край, колкото и далеч да е той, до победа.

Коментари

kate pate's picture
kate pate
kate pate4

Тоя пак е прекалил с ганджата

Тоя пак е прекалил с ганджата
Simeon Simeonov's picture
Simeon Simeonov
s.simeonov

Аман!

Аман от нищо не казващи, но добре подплатени тролове. Абе кате! Абе пате! Поне едно изречение във връзка със статията де беше казала, та да си защитиш дневната тролска порция бе мило!

Хубаво резюме, но какво следва?

Хубаво, да я водим войната, но с какви средства, с каква стратегия, по какъв точно начин? В обществото има натрупан огромен гняв и недоволство за начина, по който се управлява страната в последните 28 години и различни обществени групи мислят и правят разни неща по този повод, но въпросът е как тази енергия да се насочи в правилната посока, така щото в крайна сметка гражданското общество да победи - и този път веднъж завинаги статуквото на криминалния преход. До момента слушам и чета единствено констатации какво прави врагът, тоест властта. А какво се очаква да правим ние, гражданите? Стачки, барикади, активни бойни действия? Какво по-точно, г-н Дайнов? И мога да Ви уверя, че въпреки старанието на статуквото на криминалния преход да наложи тотална диктатура връз фасадната и без друго демокрация у нас, европейците не ядат доматите с колците и още в първите им дни тук ще им станат много неща ясни. Дори само да се поразходят по счупените тротоари и да подишат мръсния въздух на София - само това им стига. Но ще видят и ще чуят и много повече от това, уверявам Ви.
Viktor Petrov's picture
Viktor Petrov
vikont

Поздравления

Браво колега Дайнов! Добре, че ги има такива като Вас. Много логична и добре подредена статия.Истината в нея предизвиква и страх, но трябва да се стегнем и да се борим.
 's picture

:)

ОК

Без майтап, отдавна му е време.

от клуба на редниците

само да не се окаже, че срещу танковете ще стреляме с лъкове?! Първият и най-важен въпрос във войната е да се определи кои ще бъдат съюзници. Война се печели със съюзници и като печелиш битки. Айде да не преразказвам Чърчил.
 's picture

Питащият

Няма война

Няма истинска война , защото тя свърши отдавна още когато ОДС и Костов се предадоха на Мафията и предадоха своите избиратели . Сега победителят разгонва остатъците , партизаните или ги купува . Предателите в тила предрешиха изхода от битката ,която започна с обсада на парламента преди 20 години . Битката бе за Свобода Демокрация Справедливост(СДС) , но получихме ОДС ( Опортюнизъм, Демагогия , Синекурдисване ) Не може да има война , трябва да има добре подготвено въстание.Те затова и слухтят така усилено .Гони ги параноята .
ognian  deyanov's picture
ognian deyanov
ognian.dey

Много революционна...

Много революционна фразеология е в действие. Това е присъщо на комунистите. Борбата на демократите, според мен, трябва да бъде чрез убеждаване , образование, личен пример и показване на ползата от тродолюбието , особенно на умственото.

Евгений Дайнов е роден на 11

Евгений Дайнов е роден на 11 май 1958 г. в Пловдив, а по-късно живее в София [1]. Баща му Александър Дайнов е бил член на БКП и „рабкор“ – кореспондент на в. „Работническо дело“ – в Лондон [1]. Средното си образование получава във Форест Хил Скуул в Лондон [2]. Започва обучението си в Оксфорд през 1976 г. [1] благодарение на получена стипендия от фондация „Людмила Живкова“, а по-късно получава бакалавърска степен от колежа „Корпус Кристи“ на Оксфордския университет. През 1984 г. получава научната степен „кандидат на историческите науки“ след защита на дисертация на тема „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)“[3] Преподава известно време в Оксфорд, бил е асистент в Софийския университет [1] Евгений Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант в Института по история на Българската комунистическа партия при ЦК на БКП през 1982 година. [4]От проведената аспирантура има докторат по съвременна история на тема „История на комунистическото и работническото движение на националноосводобителните движения в Западна Европа след 1945 г.“ (1985) [2] [5]. Работил е като преподавател в Института по история на БКП.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Да защитим България!

Г-н Професоре, какви бели сте извършили в предишните си десетилетия не зная, но някои много се страхуват от Вас. Забравят, че има еволюция и по-мъдрите поемат по правилната пътека, а други – като патриотите например, по обратната. Поздрави и прегръдки от гоцеделчевци! Ние сме с Вас, докато държите верния курс. Във Вашите мисли и действия не виждаме агресия, наблюдаваме преди всичко креативност, уравновесеност, политическа мъдрост. Ако все пак се появи някаква агресия срещу управляващата шайка, тя ще е предизвикана, защото Бойко не чува никого, мисли се за голямо нещо, сега се е заел да помогне на Путин да прилапа Балканите, така както чрез насилничество и намеса във вътрешните дела Кремъл е направил България коленичила държава. Бойковата наглост е безмерна! Ето, народът не иска да строи АЕЦ Белене. Доказано е от БАН и други експерти, че този проект икономически е безсмислен, неизгоден за България, с него ще станем по-бедни, по-дрипави, по стандарт ще се отдалечим твърде много ог румънците, но понеже има геополитическа стойност за Русия, предателят Борисов с упорита наглост подготвя рестартирането. А сега малко критика, г-н Професоре. Всеки университетски преподавател, ако наистина е такъв, трябва да може да изведе поне половината си студенти на мирен протест срещу най-слабото и най-предателско правителство и НС, които ни управляват. Около студентския празник очаквахме университетските преподаватели да излязат със студентите на мирен протест под надслов: ”Не искаме да воюваме с Руската империя, но искаме честни и равнопоставени отношения с Руския велвикан, искаме Русия да зачита суверенитета ни, да не ни ограбва с неизгодни икономически и търговски договори, да не ни пречи по пътя към Европа, център икономически, научен, политически и хуманистичен на света! Искаме да превърнем България от неуредена държава тип руско-азиатски, в уредена европейска! Стига руско насилничество!” Г-н Професоре, борците за църковно национална борба са ни посочили верния път. Да разчитаме на себе си, да водим битката за независима България чрез мирна безкръвна революция. Бозвели, Макариополски и техните последователи точно по този модел принудиха турския султан да разреши учредяването на Българска екзархи и дори определи справедливо нейния диоценз и така бяха положени темелите на бъдещото възкръсване на независима българска държава, въпреки жестоката съпротива на Цариградската патриаршия и на Санкт Петербург. Г-н Професоре, длъжни сте с Огнян Минчев, Методи Андреев, и други честни университетски преподаватели и научни работници от БАН да организирате мирни студентски походи срещу Беззаконието и Неуредеността в държавата ни, които се задълбочават. Политическа, а не физическа смърт за сегашната управляваща пасмина и за фалшивата опозиция! Не искаме кръв, искаме Светлина!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.