Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Циниците казват, че музиката е просто математика с други средства. 5+3 винаги ще е 8 (или една октава), а вечната последователност от сол-ре-до ще надживее и хлебарките...

Може би по-вярно е да се каже, че един шедьовър все си е шедьовър - във всеки жанр, стил, темпо и тоналност.

Щурите хървати от 2 Cellos са за трети пореден път у нас утре в "Арена Армеец", а ако случайно има някаква вероятност да не се те чули за тях - славата им се изстреля чак до дует с дрезгавия "Армагедонец" Стивън Тайлър.

Но лесно може да ги гледате и със Стив Вай...

Като заговорихме за чело (и за "Металика"), не може да не отдадем заслуженото на първопроходците "Апоколиптика". И те идваха в България достатъчен брой пъти... А сега си освободете едни 8 минути за този фантастичен Orion:

Също така музикалните циници биха казали, че кросоувър е нещо, което възниква още през 60-те.

А помните ли формираните през 1986 г. Urban Dance Squad? Макар и останали с далеч по-скромна слава, те прокарват пътя пред "Ред хот чили пепърс" и "Фейт Ноу Мор".

В "кросоувър" грехове обявяват още Пат Буун. Кросоувър са "Бонд", Ванеса Мей... кросоувър бяха и великите Трима тенори. Кросоувър са Limp Bizkit.

Джаз и метъл - колко му трябва на човек, който обича "Фейт Ноу Мор":

Най-лесно е и да се сетим за цялата вълна от скандинавски банди - готик, симфоник и т.н. новопокръстени стилове, която вълна... ами просто би умряла от глад, ако "преградите" не бяха така лесни за бутане на днешно време.

После вкарвате оперната певица да си напудри носа в гримьорната, добавяте гайда за малко етно с неизяснен точно произход и вижте какво става...

Оттук до Моцарт и метъла е само една стъпка.

А ако ви досадихме с дългокоси киселяци, изплакнете око с Камий и Кенърли:

 

Коментари

Simeon Simeonov's picture
Simeon Simeonov
s.simeonov

Така е!

За свое удобство хората са разделили творчеството, познанията за света на отделни части, отделни направления. Но то (познанието, творчеството) не може да стои в рамки. Прелива се, дели се, смесва се и се променя. Важното е да се спазва ритъма, хармонията.....иначе казано - да се спазват математическите закони. А математиката? Тя е фундамента. Тя просто описва света.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.