Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вчера половин България и всички представители на турските спецслужби у нас гледаха в една посока – Кърджали. „Футболни фенове“ - едни 14 букви, които, групирани по този начин, едва ли не вече са обида, поеха към областния град, за да защитят местния музей от претенциите на Главното мюфтийство. Нещо, което е спорно дали е точно тяхна работа или на съда, но това е друга тема.  Ако беше време за шеги, можеше да кажем: „Съдияяята, съдияяяята...“ Но не е.

Сега иде реч за милиц... пардон – полицията. Обърках думата, защото полицията реагира точно по милиционерски на създалата се ситуация. Първо, струпа един бюлюк униформени и жандармерийски вагонетки. Нещо, което – доказано по цял свят - дразни всеки, който няма афинитет към вечерите, прекарани с чаша какао пред камината с ранните новини на bTV. Абе, с две думи – ултрасите направо изперкват от такива гледки, камо ли ако наоколо се навъртат журналисти, готови да ги отснемат. Ако ви се струва, че говоря глупости – това проникновение е залегнало в основата на английската система със стюардите по стадионите, още когато на Албиона имаше тежки проблеми с хулиганите. Или „трабълмейкъри“, както също им викат.
Второ какво направи милиц... уфф, полицията? Привика за спявка т. нар. Дучето и т. нар. председателка на Сдружението на футболните фенове Елена Ваташка. Вътре в районното. И, да видиш изненада – половината сайтове в страната избухнаха с „Арестуваха Ваташка“. Нищо, че понятието „задържане“ или ако предпочитате „арест“ носи съвсем друг юридически смисъл и тежест. На случилото се на ченгеджийски език му се казва „профилактиране“. Ще рече – дружеска беседа с тоя-оня да си седи на задника.
Но в ситуация с настръхнали патриотаси (между патриот и ултрас) не беше ли по-добре беседата да се осъществи примерно от един полицейски шеф навън, на открито, пред погледите на агитките. Пак със същите събеседници... Защо не и пред камерите. На същите тези журналисти, които не правят разлика между „арестуван“ и „извикан за справка“.
А от дребни милиционерски глупости в този сложен век може да станат големи бели. Анадъмо?

Ключови думи

Коментари

Анадък,поне това научихме от нашите сънародници,докато отбивахме воинския си дълг!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.