Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германската полиция арестува в понеделник 58-годишен мъж в Берлин по подозрение, че укрива вещи на Джон Ленън, включително дневниците на музиканта от "Бийтълс".

Те са били откраднати от вдовицата на Ленън Йоко Оно в Ню Йорк през 2006 г. и са били задържани като доказателства, съобщи говорител на прокуратурата в Берлин, цитиран от "Гардиън". Мъжът, чието име не се съобщава, е бил арестуван по подозрение в измама и укриване на откраднати вещи. Има и втори заподозрян, който живее в Турция и "засега не може да бъде открит", обявяват от прокуратурата.

Сред задържаните доказателства има и няколко дневника, писани лично от Джон Ленън. Те са конфискувани като част от разследване на германската полиция, продължило 3 години и засега не е ясно кога ще бъдат върнати на фондацията, която се занимава с наследството на Ленън.

Джон Ленън бе убит от фен с психически проблеми в Ню Йорк през 1980 г. След смъртта му много негови вещи се превърнаха в реликви с колекционерска стойност. Кожено яке, за което се смята, че е било носено от Джон Ленън, например бе продадено за 10 400 паунда (11 700 евро) на търг в Англия през февруари.

Източник "Площад Славейков"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.