Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Драматично издирване на избягал затворник в хърватския град Задар получи невероятна развръзка - 24 часа след бягството той се върна и помоли да го пуснат отново в затвора, съобщава в. "Слободна Далмация".

Трийсетгодишният жител на Задар Пере Ч. във вторник сутринта избягал през прозореца на следствения арест, където бил затворен по подозрения за опит за убийство и кражба с взлом. Полицията веднага започнала издирване, но след по-малко от 24 часа за изненада на всички той се върнал сам, позвънил на вратата на затвора и помолил надзирателите да го пуснат вътре.

Той казал, че е избягал от носталгия към съпругата и малкото си дете. Тъй като в затвора правели ремонт, на прозореца на килията му нямало решетки.
Това не е първият случай на бягство от задарския затвор. Преди три години един затворник успял да изпили решетките и да скочи на двора, но там бил заловен от полицаите.

Още се помни и зрелищното бягство от 2012 г., когато затворник избяга, като се спусна от покрива на сградата по водосточната тръба, дълга 20 метра. Въпреки че слисани минувачи и посетители на близкия ресторант наблюдавали спускането му, той успял да изчезне в градската тълпа. По-късно бил заловен в Карловац, на около 240 километра от Задар.

(БТА)

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.