Григор Димитров се присъедини към Роджър Федерер на полуфиналите на заключителния за годината тенис турнир в Лондон. А е дебютант. 

Това стана след впечатляваща победа с 6:0, 6:2 над Давид Гофен (Белгия) във втория си мач. В първия Димитров изтръгна 2:1 от Доминик Тийм.

"Понякога всичко, до което докоснеш, се превръща в злато, бяха първите думи на Гришо в интервюто на корта. - Това се случи в първия сет. Има такива дни, но аз много работих, за да ги имам. Прекрасно е, когато се получи на такъв турнир. Това е специална победа за мен. Благодаря на семейството и приятелите ми, които са тук."

Последва "благодаря на всички вас още веднъж за знамената" на чист български. И днес Григор беше аплодиран бурно от стотици нашенци в една от най-престижните за спорт и концерти зали в света. Имаше повече българи, отколкото в понеделник на мача с Тийм.

"Движението ми по корта днес беше доста добро. Четях добре играта и разчитах на ударите си. Да се класирам на полуфинал беше целта ми и съм доволен, че я постигнах. Това е още една стъпка напред. Както казах, не съм дошъл само да участвам, а за моменти като този", допълни Григор Димитров.