Нова тв разпространи становище, в което става ясно, че НАП е проверила журналистите Виктор Николаев и Анна Цолова.

Повод са твърденията на кафявите медии от един корпулентен кръг, че при проверка на Николаев агенцията била открила огромни похарчени суми, за които няма документи.

В познатия стил едновременно кафявите медии атакуваха журналиста, който си позволява да пита за Пеевски, ДПС, единодушието им с ГЕРБ и т.н., с еднотипни твърдения за "огромни изразходени суми, за които няма документи".

Продължаваше се, че е "с начет за десетки хиляди левове" и че го свалят от ефир. Истината е точно обратната.

От Нова тв припомниха, че и Анна Цолова е била проверявана за своя "луксозен палат" по сигнала на "един евродепутат", т.е. Николай Бареков.

Ето какво се казва в становището на Нова тв:

Нова Броудкастинг Груп заявява пълната си подкрепа към своите колеги, както и към усилията им да защитят правата и репутацията си

"Във връзка с появилите се неверни твърдения в публичното пространство, свързани с имущественото състояние на водещия на сутрешния блок на NOVA Виктор Николаев, както и на бившата водеща на предаването Анна Цолова, резултатът от извършената и приключила през изминалата седмица данъчна проверка доказва, че няма разминавания и нередности между декларираните от тях приходи и реалното им имущество. Според документ от Национална агенция за приходите – Териториална дирекция София, средствата, използвани от Виктор Николаев за закупуването на жилище, са с легален произход и са надлежно декларирани. 

Нова Броудкастинг Груп заявява пълната си подкрепа към своите колеги, както и към усилията им да защитят правата и репутацията си."