СИМОНА РУСЕВА

Български гражданин на 38 години е бил убит снощи във Франкфурт на Майн, съобщи днес полицейският говорител Андре Щурмайт. Той отказа да съобщи името на жертвата поради законова забрана, но според наши източници починалият се казва Ахмед К.

Мъжът е издъхнал след множество прободни рани с нож.

Трагедията се е разиграла в 19,30 ч местно време на 15 юли (20,30 ч българско) в квартал “Калбах” , близо до спирка на метрото.

Жертвата и убиецът са се намирали в автомобил с българска регистрация на паркинг. Между тях в купето е избухнал скандал, прераснал в смъртоносна схватка с фатален изход, сочат първоначалните данни от разследването. Те се базират на свителски показания. 

След скандала в автомобила двамата мъже са излезли от него и са започнали да се бият. Единият от тях е извадил нож и започнал да ръга жертвата си. След това нападателят хукнал да бяга през паркинга по посока към шосето.

В тази кола марка "Сеат Аламбра" започнало скарването между двамата мъже, довело до убийството на българина.

Самият труп е бил открит до паркиралия автомобил “Сеат Аламбра” с българска регистрация и ремарке. 
Близо до мястото на трагедията е имало свидетели, които незабавно са сигнализирали полицията. Начаса са пристигнали униформени. В издирването на убиеца е участвал и хеликоптер.

Задържан е бил един заподозрян за извършване на тежкото престъпление. Той е бил засечен в близост до старото летище на Франфурт – “Калбах-Бонамес”. Малко преди да избяга, той е бил сниман от очевидец на кървавата драма. Така свидетелят е улеснил полицията при издирването и задържането на заподозрения в убийство.

След разпит и изземване на следи обаче се оказало, че задържаният не е издирваният убиец, и той е бил освободен.

“След извършване на следствени действия бе установено, че временно задържаният мъж категорично не е заподозрения в убийството”, гласи официалното съобщение от днес.

Клуб Z продължава да следи темата и при ново развитие ще уведоми читателите си.