Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нов политически проект ще градят от Движение "България на гражданите" - РОД, или "Реформаторски общности за демокрация".

Днес националният съвет на партията даде мандат на ръководството да започне политически консултации за новата формация. Целта е да се обединят партиите по места в страната за местния вот през 2019 г. - най-близкия, ако догодина няма изненади.

Идеята е на местните структури на ДБГ, а целта е да създадат местна "съпротива" срещу управляващите, като се проведат консултации с НПО-та, регионални партии и местни коалиции. Според общинските съветници и областни координатори на Движението, разрушаването на монопола на ГЕРБ в страната може да стане само през подобни широки обединения, излизащи от рамките на Реформаторския блок.

Председателят на партията Димитър Делчев заяви днес, че от обединенията РОД автоматично се изключват ГЕРБ, БСП и ДПС, но кои други политически или граждански субекти ще се допуснат ще се реши след консултации. 

Националният съвет на ДБГ продължава и в момента. Утре партията ще представи другите ключови решения пред медиите, както и решение дали да подкрепят вота на недоверие срещу Борисов.

Коментари

 's picture

Petyo9

Няма да му е лесно

на Димитър Делчев, дори и да предположим, че е смел реформатор. Тежко бреме е наследил от пръмовата снаха - Меглена Кунева. Засега следя с интерес развитието му като лидер, но не питая особени надежди. Дано ме опровергае!
 's picture

Бобо

Дбг

Да се вземат с Атака ....

След "вземането" с ДСБ и Радан на миналите избори,

Атака ще е ъпгрейд отвсякъде :)
i l's picture
i l
ivanll

Въпрос

Защо с черния списък отсъстват "патриотите" и Марешките?
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

"Идеята е....

... на местните структури на ДБГ, а целта е да създадат местна "съпротива" срещу управляващите, като се проведат консултации с НПО-та, регионални партии и местни коалиции." С тази подробност, че НПО нямат право да осъществяват политическа дейност или да се явяват на избори, ама кой ли ги чете законите в партията на червената кукавица, Куна... Ебах'ти неграмотниците се наредиха един до друг във всички политически партии през последните 10 - 15 години. Нищо чудно, че на фона на такива отрепки лозунгът, "Бийте циганите!" вкарва расисти в парламента.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.