Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Четирима президенти ще открият паметна плоча на първия демократично избран президент на България д-р Желю Желев в родната му къща в село Веселиново. Това съобщи БГНЕС.

Плочата ще бъде открита в с. Веселиново, родното място на Желев.

Кметът на община Смядово Иванка Петрова заяви, че решението за това вече е взето.

"Обади ми се съветник на президента Радев и попита можем ли да направим съвместно нещо по въпроса. Аз му казах, че ще погледнем, но първо трябва да измажем къщата, защото не можем да поставим плочата, тя беше изпаднала цялата мазилка", обясни Петрова.

Къщата е била измазана, след като общинският съвет отпуснал 3000 лв.

"На 7 ноември ще дойдат, уговорката е четиримата президенти да открият плочата", каза още Петрова.

Очаква във вторник Румен Радев, заедно с предшествениците си Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев да открият съвместно паметната плоча.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.