Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СГС върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев. Става въпрос за делото за приватизация на миноритарния дял от електроразпределителното дружество ЕВН.

Съдия Костадинка Костадинова прекрати съдебното производство и изпрати делото на СГП за отстраняване на съществени нарушения, които са довели до ограничаване на процесуални права на обвиняемите, пише в съобщение от съда. 

Прокуратурата внесе обвинителен акт посред лятната съдебна ваканция, а за него нямаше съобщение - както например по темата със суджука на Живко Мартинов. 

Сега от съда пишат следното:

В обвинителния акт не са описани конкретни факти, че Рачев, Евстатиев и Василев са действали в съучастие. Посоченият от прокуратурата общ престъпен резултат относно обвиняемия Рачев не съответства на сбора от сумите по отделните деяния. На практика остава неясен механизмът, по който СГП е направила изводите си относно конкретния размер на общия престъпен резултат, причинен от Рачев, пишат още от съда.

По обвинението, повдигнато срещу Трайчо Трайков, липсва  конкретика дали той е бил запознат с действията и решенията на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и с анализа на инвестиционния посредник за определяне стойността на предложените за продажба акции, преди да даде разрешение за извършване на разпоредителните сделки.

Налице е неяснота в обвинителния акт относно размера на вредите, причинени на държавата, как се формират, от кого са причинени, как, с кое деяние и кои факти формират извод за това. 

Съдът констатира и липса на описание какво е трябвало да направи Трайков, за да защити държавния интерес и да постигне печеливша продажба, и то в периода, за който му е повдигнато обвинение. 

По отношение обвинението спрямо Иво Прокопиев и Симеон Дянков липсват изложени факти, от които се извежда твърдението, че в инкриминирания период те са действали с цел да набавят на „Булброкърс“ ЕАД облага в размер на 1 276 618,85 лв. по договор за извършване на посреднически услуги. От уточнение се нуждае и инкриминираният спрямо двамата период. Не са описани и конкретни данни, че Дянков и  Прокопиев са действали в съучастие.

Разпореждането подлежи на обжалване и протестиране в 7-дневен срок от съобщаването му.

Коментари

Типично за българската

Типично за българската прокуратура. Обвинение може да спретнат на всеки неудобен. Очевадно е, че резултати няма, но утре не им пречи да подхвърлят бял прах в колата на някой от споменатите горе и да се случи случка, като с покойния прокурор Николай Колев. Когато мафията си има прокуратура е трудно да се противопоставиш.

Вместо да ги подпукат за кражбите на гербавите

в АЕЦ-а, например, тия тапаци развиват дейност с глупости.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.