Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу бившите министри на икономиката и на финансите Трайчо Трайков и Симеон Дянков и срещу бизнесмена Иво Прокопиев. Това се разбра от съобщение на Софийския градски съд, че утре делото ще бъде публично разпределено на съдебен състав. Изненадващо този път от самата прокуратура пропуснаха да се похвалят с навлизането на казуса в съдебна фаза. А са случаи като този със суджука, например, главният прокурор Сотир Цацаров лично даде пресконференция...

Делото срещу тримата е внесено в съда и в разгара на съдебната ваканция. 

Бившите министри и Прокопиев са обвиняеми заради приватизацията на миноритарния дял на държавата от „ЕВН България електроразпределение”. Сагата със сделката започва през май 2016 г., когато прокуратурата привлече като обвиняем Радослав Рачев, изпълнителен директор на инвестиционния посредник "Булброкърс" - за злоупотреба с доверие. Тогава се разбра, че разследването е по сигнал на Комисията за финансов надзор от времето на бившия й председател Стоян Мавродиев.

В първите дни на 2017 г. стана ясен вторият обвиняем - бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, който бе и кандитат за президент на десницата на последните избори. Неговото обвинение е за умишлена безстопанственост - най-общо заради твърдение на прокуратурата, че пакетът акции от „ЕВН България електроразпределение“ е продаден по-евтино, отколкото трябва. Самата процедура е на Агенцията за приватизация.

Последва и обвинение срещу Дянков - заради нормативна промяна по времето на министерстването му, според която парите от приватизация не отиват в т. нар. Сребърен фонд, а в държавния бюджет. За малко да бъде обявен и за общодържавно издирване. Последният обвиняем е Прокопиев - мажоритарен собственик на "Булброкърс"  за това, че е помагал на Дянков в периода май-юни 2011 г да извърши престъпление по служба, свързано с приватизацията.

Коментари

Браво!

Както обвинението, така и решението на съда искам да са ПУБЛИЧНИ!
 's picture

смехурко

Отново тъпотиите на Цацата!

Цацаратурата не могат изобщо да се произнасят по целесъобразност. Правото им е само да се произнесат по законосъобразност. Тогава този шум за какво е?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.