Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тази снимка ви казва всичко. 

За гротескното невежество, за лъжепатриотизма или руските патриоти, обгърнали се с българско знаме, за това кой поръчва музиката, кой свири... Български аналози на руските рокери „Нощни вълци“, полувоенни формирования, „патриотични“ партии на власт, които подстрекават, за наетите под наем „еко“ партизани.

Не хибридна война и пета колона, а терористи в пълния смисъл на думата. Засега не взривяват бомби, но задраскват цяла една индустрия, което е много по-голям ефект от един взрив. Да, формално няма убити и жертви, но вместо през демократичен процес и балансиран диалог да се управлява обществото и неговият избор, чрез диктат и ултиматуми ви заповядват – точно като тоталитаристи – какво може да правите и какво не можете, кому и колко да дадете, чий газ да купувате. Накрая жертви са цялото общество и потребителите, които плащат по-високи цени, остават по-дълго бедни и без вашето съгласие, без решение на правителство и парламент, издържат чужди правителства и компании.

Уверяват ви, че не е европейско да добиваш, нищо че най-развитите – Норвегия, Германия, Великобритания, Холандия, добиват. 

Утре дори ще ви спретнат, че така правел Макрон във Франция, така беше при забраната на фракинга у нас. Такава била политическата мода в Париж. С пишман последователи на Макрон и Тръмп у нас трудно можеш да се разминеш. 

Тези протестъри си имат друга Родина, имат си цар, имат си религия, с една дума - всичко – но нито едно от изброените няма български адрес.

Те всяват терор и истерия, защото нямат познания, аргументи и квалификация. Хвърлят се на медийната амбразуа с едничката си цел – да запазят периметъра и стопроцентовия пазарен дял на "Газпром" и на руските компании, които след това ще върнат трохи от надвзетото чрез изкуствен политически заслон от конкуренция, постигнати по-високи цени и геополитическите премии. Пак същите руски компании връщат „ползите“ на партийните или НПО вождове, които изпращат на протест тези хора. 

В тази снимка я има и цялата геополитика, която можете да асимилирате покрай енергийните зависимости. Искат си "Южен поток" - "Южен поток" и руски газ, които обаче предполагат да се задраска изцяло нефтената и газовата добивна индустрия.

Много било куул да забраниш нефта и газа изобщо. След това ще забраниш, пак по политическа мода, и бензиновите и дизеловите двигатели, но не по силата на пазарните аргументи – т.е. когато имаш приемлива алтернатива, а така - чрез декрети от Смолни.

По същия начин, по който изнесоха след 9-и септември самолетостроителните ни заводи, така както ни забраниха от Москва да не развиваме автомобилното производство, за да купуваме съветските лади, волги, москвичи и запорожци, които при други условия щяхме да купуваме само след ефективна присъда. И днес се произвеждат, защо не купувате?

По същата причина, по която включиха на пълни обороти цялата си хибридна машина, за да не купим западни самолети, а нови двигатели от МиГ-29. 

Има нефт и газ колкото си искате - и у нас, и на глобалния пазар, но ние сме колониално самозависими само от руския газ и нефт.

Забележете, протестите в Добруджа са инспирирани от партия, която участва в управлението на страната, т.е. те могат да бъдат интерпретирани и като официална политика. Същата партия си има министри, включително и важния министър на икономиката, но не само. Тезите на протестиращите се усилват от национални медии без никакво критично отношение към тезите, мотивите и интересите, да не говорим за балансираност. Това, което чух от Българското национално радио като новини по проведеното разследване, е класически пример на „пленено радио“. Почти съм сигурен, че това дори не струва особено усилие - просто едни журналисти пишат текстове, а други ги четат в ефир.

Както казах – това е генерална репетиция. 

Ако това не е посегателство върху националната сигурност - да те лишат от право да добиваш нужните ти енергийни суровини, здраве му кажи.

Обгърнати са с националния български, не с руски флаг - класически хибридни войници. Утре тези хора ще изиграят ролята на зелени човечета, когато Москва им заповяда да атакуват обекти на инфраструктурата (включително военна), да атакуват институции, ако трябва, и да отстранят хора. Точно както в миналото Азиатският департамент е разпореждал кой може да живее и кой не.

Те са условно леви, защото никога не са защитавали социална или политическа кауза, няма да ги намерите по протестите срещу беззаконията, срещу престъпността, бездействието на съдебната власт, социалната неправда, ниските доходи.

Ако можете, съчетайте събитията от последната седмица - отказа на летците да летят, блокирането на ВСЯКО проучване и добив на нефт и газ у нас, поръчката на самолетни двигатели в МиГ, които не стават, кампанията за излизането от НАТО - и след това се залъжете, че в това няма системност, координация, ресурси, единен център.

Вместо да спасяват държавата и националната ни сигурност, основните институции и политически сили разиграват театър на "непримиримите" противоречия и титанични битки между ГЕРБ и БСП, на алтернативност без алтернатива, на движение в застой, на фейк политика и политици. 

Коментари

Zyx .'s picture
Zyx .
zzyx

Само руски тук е ключовата

Само руски тук е ключовата фраза. Защо бе хора, искате вечно да робуваме на един доставчик. Ако кажете, че на нас природен газ не ние нужен, поне би имало някаква логика. Не знам как сме се освободили от турците, но от Русия откачане няма!

с темпото с което сме я

с темпото с което сме я подкарали, и с руснаците ще ни трябват 400-500 години...
Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

комундерски майкопродавци

нищо ново! сега и "патреотите"-фашаги се включват - нали и на тях им идват хонорарите от Путлеристан.

Пак елементарни

пропагандни трикове. Русия има достатъчно голяма територия, може да си позволи да я надупчи тук - там. Ние защо трябва да унищожаваме Добруджа, защото някой си искал икономическа война с Русия... На всеки интелигентен човек е ясно кой "поръчва музиката" за тези антибългарски ридания.

Ето малко по темата

d-r Miroslav Balchev 19.10.2017 В Добричко се канят да блокират границата, протестират срещу добив на газ Някои хора, докато не започне да им излиза пламък от *** няма да схванат за какво става въпрос. А става въпрос за следното. Рискът от добив на газ е минимален, но реален. Шумотевицата около рисковете ще доведе до рязко падане на изкупните цени на селскостопанската продукция, която се произвежда в района. Основанието ще е, че добивът е в рисков район и няма как да се гарантира на 100% чистотата на продукцията. За по-любознателните и с разсъдъка си препоръчвам да видят в интернет безбройните публикации - какво става в местата, където се добива газ. Най-малкият проблем е, че от чешмата можеш да си налееш вода за кафе и пак на чешмата да си го свариш като и драснеш клечката. Това лошо ли е, добре ли е - сами разсъдете. България има едно национално богатство - водата за пиене от чешмите. Малко са страните, където това е възможно. Пропилеем ли го - дори без пари да ни дават газта, болниците и гробищата - полза няма да има. Големите вериги с вносните земеделски продукти поставиха началото на края. Добиването на газ ще е последният пирон в ковчега на земеделското производство. Не трябва да се допуска. Иначе по документи някой ще докаже, че се добива биогаз, газ с двойно предназначение - за варене и ядене и т.н. Не забравяйте, че по документи някои хора бяха министри, управляваха ДФЗ /Калингейт/ и е много рисковано подобни хора да одобрят един вреден проект. Нищо лично - това е бизнес. Хората се чудят как да си изкарат мръсното производство и да го натресат на нечия друга глава. От чистата и неподправена природа по-голямо богатство няма! И не може да има! И още нещо. Допусне ли се прецедент някой да започне да дупчи, дори и BG компания /тя със сигурност ще е с импортно оборудване, познайте от къде/, след малко време цяла Добруджа ще заприлича на Мексиканския залив. Това ли искаме. Да бъдем проводници и изпълнители на чужди интереси?! Били за наше добро?! Хич не е на добе да се затрие поминъкът на един селскостопански район с традиции и перспективи. Можете да видите как се случват някои неща като потърсите в Google "кораб въглища пристанище Одеса". На пръв поглед е немислимо и невероятно, но е факт.

Доносник Василев отново не отговаря на

важния въпрос: колко ще ни струва алтернативата на тоя пусти "руски" газ. За сравнение, ето още едно изречение: "България без собствено хранилище за отработено ядрено гориво. Съхранението - само в Русия". Същата работа е :)
 's picture

Petyo9

Е, ясно е -

по-евтино ще ни струва. Та нима някой плаща по-скъп газ от нас? И то от години (от 2006-та, ако не ме лъже паметта). Виж поляците - проведоха референдум "ЗА" или "ПРОТИВ" добива на ШИСТОВ газ. Само 5% гласуваха "ПРОТИВ". На другият ден шефовете на Газпром се юрнаха през глава към Полша да "предложат" нова цена на руският тръбен газ - с 50% по-ниска. А у нас, нали братушките знаят, че няма откъде да вземем друг газ и ни събуват гащите брутално - нали са "братя"?!

Бивш агент на ДС, сега най

Бивш агент на ДС, сега най-голям русофоб и пазител на евроатлантическите ценостти. Боже опази! Този ще стане най-големият русофил ако случайно палачинката се обърне отново.
 's picture

Бобо

Заразавата

Говньо много си малък , много си жалък и акъла ти е колкото на зарзават . Виж Зеле когато нямаш аргументи да повтаряш КДСарски партенки е гнусно , това разбираш ли го Зелке ?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.