Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Трябва обединение вдясно извън ГЕРБ и извън парламента, но не про- и анти- определени личности, а на идейна и политическа основа. Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски в ефира на бТВ тази сутрин.

Той коментира срещата на пет извънпарламентарни политически сили преди дни, на която СДС не присъстваха - защото не са били поканени:

"И най-големият политически фантазьор не може да си представи три от тези пет партии като десни – „Да, България“, ДЕОС и „Зелените“. Това малко ми прилича на събиране от типа на Отечествения фронт отпреди 9 септември, малко като едно ново ОФ, защото не виждам ясно изразени десноконсервативни ценности, като говорим за дясно, нито при ДЕОС, нито при „Зелените“, нито при „Да, България“."

Лукарски каза, че неговата партия е отправила покана към ДСБ за разговори, но Атанас Атанасов е заявил, че няма да говори с партии, които не са напуснали управлението "Борисов 2".

"БЗНС защо са там? Нямам спомени Николай Ненчев да е напускал правителството до края. Малко логиката се губи и малко пак ОФ – за едни може, за други не може“, посочи той.

И добави, че не би влязъл в обединение с тези партии, защото не споделя някои от ценностите - например тези "във връзка с хомосексуалното съжителство".

На въпрос защо СДС все пак е подкрепял Борисов до края на втория му кабинет, той отсече:

"В никакъв случай не мога да кажа, че го подкрепяме или че сме против. Ние сме опозиция на определени политики, имаме определени забележки и конструктивни критики."

Лукарски коментира и новия проектобюджет за 2018 г., който бе внесен преди дни.

"Това е бюджет, който натоварва малкия и средния бизнес, спира свободната икономическа инициатива за сметка на засилване на социални функции. Направо бих го нарекъл социалистически про-БСП бюджет, защото се наливат пари в доста нереформирани сектори. Бюджет на запушване на дупките – който е по-гласовит, той получава", смята той.

Коментари

Simeon Simeonov's picture
Simeon Simeonov
s.simeonov

Млъкни бе!

И този има наглостта да се обажда!

...

В "Да, България!" е пълно с десни и крайнодесни елементи, така че тук г-н Лукарски жестоко бърка. Колкото до бюджета - той си е капиталистически, каквито са били всички бюджети в последните 28 години. Не виждам особена социалност в тях, много млади хора - също и затова хващат самолета с еднопосочен билет.
 's picture

Бобо

Лукавски

Абе гелосаното момченце , ходи да лъскаш на Бай Хой мандрагулите и дано ти даде някоя троха ....

gv

Жалък е този човечец. И физиономията му е жалка прилича на олигофрен. Жалко и за СДС с такъв лидер който отблъсква само с тъпият му поглед. Б*си мам*та честно.
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Помня, че булката на Божо Трика

държи монопол върху словосъчетанието "умна и красива". Е - не успяха да я пробутат в Агенцията за българите в чужбина, щото не се оказа достатъчно умна, за да изкласи конкурса. Но пак залеби момичката с частна фирма и семинари от министерския пост на своя келеш. Дребни гризачи с големи претенции в общи линии - освен като служители на Свинята с друго няма да бъдат запомнени.
 's picture

Petyo9

Ма тия от СДС с конкурс ли

си избират председателите?! Когато Емо Кабаиванов беше, си мислех, че е някаква лоша шега - не можеш да си избереш за председател чак толкова тъп и непросветен човек! После, след избора на Кухарски, си глътнах езика и онемях от почуда!!! Какво става тука, бе??? Да не би целият електорат на СДС да се събира в столовата на психодиспансера в Карлуково (на обяд) и там да "умуват" кого да сложат за председател?

Пернишкият умен и красив явно е жестоко обиден,

че другарчетата му не го обичат, но това не прави коментарите му по-горе за кухнята на най-новото "автентично дясно" по-малко забавни и интересни. Най-напред, за бюджета е съвсем прав - той е изцяло израз на шуробаджанашки корпоративен социализъм на Мутрата, корпоративен соц, който ще натовари малките и бедните с осигуряването на охолство за силните и богатите. Второ, човечецът е съвсем прав, че няма нормална логика Мокета да е приеман за по-различен от останалите, крепили Борисов докрай. Но логиката на "умните и красивите" не е тая, с която сме свикнали, в нея такива неща са възможни. Прав е и за "ценностите". Партийчетата "вдясно", т.е. извънпарламентарните маргинали с корени в СДС и НДСВ, нямат "ценности". Те са всеядни опортюнисти, които са готови на всичко. Пак давам за пример г-н Кънев, който излъга, че няма да прави коалиция с Борисов, остави Лукарски да се оправдава вместо него, направи коалиция, хариза разрешение за огромен заем, помогна на Мутрата да покрие золумите покрай КТБ, АЕЦ-а и т.н. и сега все още иска да се пише "протестар". Форумният контингент "Костов" беснее именно защото се разпознава в образите от тая статия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.