Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Към януари тази година, преди предсрочните избори, ние нямахме добри опции, направихме труден избор за привличане на нов електорат, който не успяхме да защитим добре и той не ни позволи да влезем в парламента. За мен обаче няма никаква новина в това, че с г-н Атанасов сме заедно в студио и работим по някакви общи проекти.“

Това каза днес лидерът на "Да, България" Христо Иванов, който за пръв път даде съвместно тв интервю с Атанас Атанасов - председател на ДСБ. Според него "не е въпросът да разпределяме тези 4,5 %" - толкова, колкото им дават социологическите агенции, ако се е явят заедно на избори.

"Разчитаме на огромното мълчаливо множество", заяви Иванов. Той каза, че важно е да бъде привлечен "нов вот" - нещо, което "Да, България" все пак е направила на последните избори.

"За мен никога не е имало никакво съмнение, че ние трябва да сме заедно", каза Иванов.

"Уважаеми наши привърженици, забравете това, което ви говорим тука, защото сме ви разочаровали. Дано да имаме сили да се обединим", каза и Атанасов.

„По-важното в общата ни история е, че през 2015 г. ние заедно излязохме в опозиция. Имахме силата да напуснем доброволно властта, защото г-н Иванов днес можеше да е министър, а аз да съм шеф на онази важна комисия на парламента (по вътрешен ред и сигурност, б.р.)“, смята Атанас Атанасов.

Според Атанасов ги отличава от всички останали това, че са напуснали властта. Той каза, че "на Борисов и неговата компания" им е било важно те да са извън НС, когато ще се избира новият Висш съдебен съвет, който пък ще избира новия главен прокурор.

„На следващите избори, които са за Европарламент, ние заедно трябва да намерим формулата в един широк фронт - продемократичен и антикорупционен, да отправим такова предизвикателство на управляващия модел. Да поискаме доверие от българските граждани и този модел на управление да бъде сменен“, категоричен бе лидерът на „Да, България“.

Иванов уточни, че неслучайноо говорят за 5 партии, а не само за техните две формации. Бившият минисътр обаче каза, че все още разговарят за общи политики и общи действия, а не за листи за изборите. Явяването на избори било само инструмент за постигането на целите.

"Не искаме да вадим кухнята на балкона, както е традиционно", обяви Иванов.

„Сега отливаме фундамента на алтернативата на сегашното политическо статукво. Искаме да се върнем във властта и то така, че да можем да променяме процесите в държавата, а не да бъдем патерица на Борисов“, допълни Атанасов.

Той нарече лицемерна опозиция ДПС - които имат поне един техен министър в кабинета (и то вкаран ужким чрез "патриотите") и БСП, които вдигали врява, но се сключли сделка за членовете на новия ВСС.

Главната цел била да остане Борисов да управлява еднолично държавата и да разпределя еднолично общите ни пари.

"Десет години крадат! Крадат колкото се може повече", каза Атанасов по въпроса, че сме на предпоследно място по заплати в на Балканите.

"Корнелия Нинова говори за паралелна държава. Държавата не е паралелна - перпендикулярна е! Перпендикулярна е, защото тя спира развитието на икономиката. Ние наблюдавахме последните месеци как тя - държавата, се меси в един икономически сектор. Преразпеделя собственост, преразпределя активи, преразпределя договори! Това е абсолютно недопустимо и трябва да спре", допълни го Иванов.

"Виждал съм за тези години как и под байряка на левите, и под байряка на десните се краде - отговори Атанасов на въпрос леви ли са или десни. - И да върна топката и да питам: по кои признаци се говори, че ГЕРБ е дясна партия?"

Иванов пък каза с тъжна усмивка, че т. нар. Реформаторски блок не е бил реформаторски, а е бил Околоборисов блок.

"Ако искахме да правим трик, още щяхе да ползваме предишния - нямахме никакъв проблем да продължаваме да си преживяме около Борисов на ливадата", каза Христо Иванов.

Ключови думи

Коментари

И вие сте околоборисови.

Единственият въпрос е дали ще вземете достатъчно гласове, че да има какво да предложите. Аз залагам 10 европейски тугрика, че няма да имате.

Охо, прокопиевчетата около Христо Иванов и костококите

в една епруветка. Ама те, дайбългарчетата, откога станаха "десни"? Нали само допреди едни избори бяха нито риба, нито рак? Нещо много бързичко смениха идеологическата плоча, да се пита човек какви ли други могат да станат. И да се чуди само може човек кога лъжеха, дали февруари, когато разправяха, че не са "десни" или сега, когато "одесняха", дали февруари, когато не искаха да са заедно с Кънев, Насето и драгалевската мумия зад тях или днес, когато се се кълнат във вярност един другиму. Смешници.

Вие не сте десни.

Вие не сте десни. Десните партии развиват лична свобода, частна инициатива и поддържат консервативни ценности. Вие сте социал либерали от нов вид. Т.е. Радан Кордова присъедини към откровените неолевичари тъпите си избиратели, които се ловят на евтини лозунги и се опиват от собствената си изключителност
kate pate's picture
kate pate
kate pate4

Докога, стига вече толкова

Докога либерастията ще се самонаричат "десни", и медиите ще им припяват.
de ment's picture
de ment
dement

Мозък?

На тези хирургично им е премахнат мозъкът. Как се движат и се хранят? Пет партии? Може да са десет, сто? За повече не смея да предположа, зер нямат толкова активисти. "Разчитаме на огромното мълчаливо множество"? Абе хора, да не сте чобани, а множеството - овци? Предложете нещо различно от препикаване крачола на Боко. Трима от вас не са на едно мнение, но са велики за милион. Пфу...
Ка Путин's picture
Ка Путин
КаПутин

Много добре!

Дотук добре, но… Цацко (Чайка, де) и българо-руската мафия в парламента и правителството какво мислят по въпроса? Все ще намерят някой, който да прецака отвътре това проектче. Кандидати да искаш…

Никой не го е еня за вас, смехурко.

27 години се прецаквате самички. От пусти ум, красота и материално благоденствие. Или от липсата им ;)
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Джобния и Бойкикев ясно, но

Джобния и Бойкикев ясно, но кои са другите два крокодила на снимката?
 's picture

Kruger

Ехааа

Всички тролове са се изредили да коментират:) Тема за ГЕРБ или БСП не би предизвикала такъв интерес. Иначе, браво на ДСБ и ДаБГ в момента!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.