Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българският аниматор Теодор Ушев получи ордена „Кавалер на изкуствата и културата“ от Франция. За отличието съобщи самият той с публикация във Фейсбук. Номинацията му е подписана от бившия министър на културата във Франция Одри Азуле, днес председател на ЮНЕСКО.

„Не знам кой и кога ме е предложил за тази декорация (сигурно с връзки), но за мен е чест да получа отличие от Франция – коментира Ушев. – Предпочетох да получа ордена без церемонии и фанфари, защото вярвам, че артистите не бива да се мотаят по официални правителствени събития и да получават ордени и звания. Но все пак – благодаря! За сведение – коневръзът пред НФБ се строи, така, че ще има къде да си връзвам коня“.

Публикувани са снимки на ордена, грамотата към него и номинацията от Одри Азуле.

Площад Славейков

Коментари

 's picture

smarf

Сбъркана политика в крадлива държава

Българите в чужбина прославят страната ни. Млада професорка спечелила доверие и получила огромна субсидия за ранната диагностика на алцхаймер, днес режисьор оставил трайни следи в културата на Франция и получил третия по важност орден в страната. А България отказва да заложи на най-силната си карта, която ще я прослави по света и ще я издигне като цивилизована държава. Имаме талантливи хора , но трябва достатъчно средства за култура, изкуство, наука. Не на юруш, на парче, на братовчед, а програмирано и анализирано влагане на средства. Вместо това, мигове, мрежи, аецове, пътища. Там се краде! И простотията е отличителната ни черта.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.