Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бурният читателски спор около съкращаването на „Чамкория“ от своя автор Милен Русков може да се разгори с нова сила – защото романът не само ще бъде свит в един том, а и ще има още по-къса компресирана версия. Книгата ще се появи и като пиеса. Кой обаче е автор на адаптацията, тепърва ще разберем.

Реализацията на спектакъла по романа вече е в ход. Новината съобщи в телеграфен стил Захари Бахаров в профила си във фейсбук, но все още не е потвърдена официално от театъра, както и от писателя.

„Гърдев/Русков/Бахаров е положението“, пише актьорът.

От статуса разбираме, че спектакълът ще се появи на сцената на Театър 199 по Коледа. И – предполагаме – Бахаров ще излезе пред публиката в образа на Славето, за да ни пренесе в България през 20-те години и атентата в църквата „Свети Крал“ (днес „Света Неделя“).

2017-а се превръща в Годината на Милен Русков. През оставащите месеци до края на 2017-а името му ще е непрекъснато ако не в новините, където културата е в невъзможност да измести политиката, то в разговорите между зрителите – защото и писателската му слава тръгна от уста на уста. През май излезе новият му роман, през ноември ще тръгне филмът по книгата му „Възвишение“, а преди Нова година „Чамкория“ ще има премиера в театъра. Междувременно спектакълът на Иван Добчев по „Възвишение“ продължава да се играе в Пловдивския театър. Блажени дни за един голям писател.

"Площад Славейков"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.