Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Близо 86 години кулата “Гьоте” във Франкфурт на Майн беше един от символите на града и туристическа атракция. В нощта срещу четвъртък 43-метровата дървена кула беше унищожена от пожар.

“Кулата рухна, положението беше неспасяемо”, оповести днес говорител на пожарната в града.

Според местната полиция огнеборците не са започнали веднага с гасенето на пожара, защото е трябвало първо да обезопасят района.

“Пожарната остави кулата да гори. Огнеборците искаха да започнат с гасенето на пламъците след предотвратяване опасността от рухването на кулата. Пожарната бе решена първо да се предотврати опасността пламъците да се разпространят в околността, която е гориста. Огнеборците охлаждаха мястото около кулата. Съседни постройки, сред които заведения и кафенета, не бяха засегнати”, заяви днес полицейски говорител във Франкфурт.

Все още не е известна причината за пожара, но според силите на реда най-вероятно става дума за умишлен палеж. В кулата няма вградена електроника, през нощта не е имало буря, нито други природни катаклизми.

 

 

Когато след многобройни позвънявания на спешния телефон пожарната е пристигнала в 3,20 ч. тази нощ, кулата “Гьоте” е била обхваната от пламъци. 60 огнеборци са били изправени пред истинско изпитание.

“Засега не можем да кажем какви са материалните щети, но идеалните са огромни”, заяви говорител на пожарната.

По данни на градската управа на Франкфурт кулата “Гьоте” е една от най-високите наблюдателници в Германия. Туристическата атракция е била напълно санирана през 2014 г. 

Кулата “Гьоте” е открита през 1931 г. През идната година предстои честването на 100 години от смъртта великия писател и хуманист Йохан Волфганг фон Гьоте, роден на 28 август 1949 г. във Франкфурт на Майн.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.