Няма никакъв конкретен аргумент за действия на Русия срещу България. Това заяви пред бТВ Светлозар Лазаров, национален координатор на "Атака" и бивш главен секретар на МВР. Така той коментира Доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 г., в който Русия е посочена като една от заплахите за България.

"Има един абзац, който си говорят на форуми на НАТО. Не виждаме нищо конкретно в тази посока", заяви Лазаров.

Той потвърди думите на лидера на "Атака" Волен Сидеров, че докладът трябва да бъде редактиран.

"Каква заплаха има от Русия, спрямо България? Ако някой иска по някаъв начин да дестабилизира нашата страна... Украйна беше съборена с две неправителствени организации и с много пари. Какви хеликоптери, какви 5 лв.", каза Лазаров.

Той посочи, че съвремените заплахи са свързани с тероризъм и миграцията. Лазаров се противопостави на коментарите на БСП, които също бяха против тезата, че Русия е заплаха за България.

"Техен президент ни вкара в НАТО, БСП гласува санкциите срещу Русия", припомни Лазаров.

Той коментира, че "националната сигурност е един многопластов, ширококомпонентен пасианс", а "сектор сигурност е само един елемент".

Според Лазаров след като най-големите заплахи за нас са тероризмът и миграцията то ние трябва да си окомплектоваме сухопътните войски, да развием специалните сили и да укрепим военноморските сили за патрулиране в Черно море.

"Ако искаме да правим паралена държва, нека дадем 5 млрд. за изтребители", заяви Лазаров.

Освен че се похвали, че той е човекът който трябвало "да вкара ГДБОП в ДАНС" (макар тогава никой да не разбра защо се прави това, седмици преди Пеевски да стане шеф на ДАНС, б.р.), Лазаров направи и разкрития като:

"Знаете, че корупцията и организираната престъпност на практика те са свързани - нали така?

Да ви обясня малко неща от практиката – аз два пъти този мач съм го играл..."