Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия ще блокира фейсбук през 2018 г.

За това предупреди Александър Жаров - шефът на държавния регулатор Роскомнадзор. Той заяви, че фейсбук ще бъде недостъпна от страната му от началото на идната година, ако не спази закона, изискващ личните данни на потребителите да се съхраняват на руска територия.

"Законът е задължителен за всички - каза Жаров, цитиран от Интерфакс. - При всички случаи или ще постигнем прилагането на закона, или компанията ще прекрати работата си на територията на Руската федерация, както за съжаление се случи с LinkedIn. Тук изключения няма за никого."

Руските власти ще се постараят всичко да приключи в законовите срокове, макар че регулаторът проявява разбиране, че социалната мрежа има значителен брой потребители в страната. 

Законът за съхраняване на базите с лични данни на руска територия е в сила от две години и Роскомнадзор не е проверявал фейсбук дали го прилага. Компанията е уведомила, че още изучава варианти как да го приложи, поради което до края на тази година няма да има проверки.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.