Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министър-председателката на Сърбия Ана Бърнабич се включи в ежегодния гей прайд в столицата Белград, съобщи АФП.

Бърнабич стана първа в много категории тази година - първа жена-премиер на Сърбия, първа открито хомосексуална премиерка на Балканите, а сега и пръв лидер на кабинет, участвал в традиционните по света шествия за правата на ЛГБТ общността.

"Сръбското правителство се грижи за всички граждани, независимо дали от мнозинството или малцинствата, за да покаже, че уважава различността", заяви Бърнабич днес, преди да се включи към стотиците, развяващи флаговете с цветовете на дъгата в Белград.

Тазгодишният прайд в Сърбия се провежда при засилени мерки за сигурност. По улиците, които са затворени от 8 ч сутринта, се разхождат около две хиляди полицаи - два пъти повече от участниците в самото шествие. Но и два пъти по-малко от миналата година. Хеликоптер пък кръжи над маршрута на шествието

"Виждате, че границите на свободата се местят и в това отношение нашето общество е направило огромен прогрес в последните години", каза Бърнабич в интервю за сръбско издание, публикувано днес.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.