Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германските заводи Daimler също заявиха готовност да преминат към автомобили с електрически двигатели. До 2022 г. всички модели с марката Mercedes-Benz ще имат версии с хибриден или изцяло електрически двигател, съобщи Ройтерс.

Изпълнителният директор Диетер Зетше е представил план за прехода пред акционерите.

В близките пет години от концерна планират да пуснат най-малко 50 електрически модела.

Компанията обяви и нов програма Fit for Leadership 4.0 за намаляване на разходите с 4 млрд. евро.

Брандът Smart пък, който е собственост на Daimler, ще стане изцяло електрически.

Според анализаторите амбициите на германския завод са рискови, тъй като електрическите коли носят почти двойно по-малък марж на печалбата от традиционните с двигатели с вътрешно горене. Според финансовия директор на компанията Франк Линденберг обаче те ще се справят.

С това решение Daimler става поредният от големите концерни, които ще се стремят да предлагат повече екоавтомобили през следващите години. Наскоро подобно решение обявиха от Jaguar Land Rover и BMW.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.