Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германското външно министерство предупреди своите граждани, че рискуват произволни задържания дори в туристическите райони, ревизирайки съветите си към пътуващите след серия арести на германски граждани, които то смята за политически мотивирани.

Мярката отбелязва ново обтягане на отношенията между съюзниците в НАТО и е удар за турския туристически сектор, който вече страда от страха от тероризма и от последствията от неуспешния опит за преврат през юли 2916 г., коментира Ройтерс.

Причината за заострянето на предупрежденията към туристите беше задържането на летището в Анталия на двама германци миналата седмица. Единият беше освободен. Берлин смята, че те, както 11 други преди тях, са били задържани по политически причини.

“Има риск от подобни задържания във всички части на Турция, включително в туристическите райони", съобщи министерството. Инструкцията обаче не е толкова категорична да не се пътува до Турция, както е за страни с въоръжени конфликти като Афганистан, Ирак и Йемен, и не затруднява получаването на застраховка за пътуване.

"Не можем да отнемем от туристите решението да пътуват, или не", каза външният министър Зигмар Габриел. "Но описахме подробно, това, което трябва да знаете, преди да заминете".

Германия ще настоява Европейският съюз да прекрати окончателно преговорите за членство с Турция, заяви по-рано днес пред Бундестага канцлерката Ангела Меркел.

Така тя потвърди намерението си, заявено в телевизионния дебат с претендента за поста ѝ Мартин Шулц в неделя вечерта. Шулц обеща да направи същото, ако стане канцлер.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.