Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)
Ключови думи

Коментари

Боян Юруков

В статията има едно недоразумение. Отворените данни нямат нищо общо със strategy.bg или стенограмите. Последните са точно обратното. В държавните институции почти няма нещо, което да се нарече отворени данни. Вторият план беше пуснат за обсъждане с НПО-тата за само два дни. В онзи си вид имаше само 2-3 добри идеи, останалото е баласт. При това добрите идеи додоха от opendata активисти, а не от големите НПО-та, които са били поканени на обсъждането. Впрочем една от основните причини да няма отворени данни в държавата е че повечето журналисти си нямат представа какво означават те. Всъщност доста не знаят как въобще да работят с данни, пък какво остава да търсят.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.