От публикуваните от Сметната палата отчети на политическите сили за направените разходи за евровота няма кой знае каква новина. И преди да го обявят официално си беше ясно, че новият политик Николай Бареков е развързал щедро кесията. Пише си черно на бяло колко е дал на медии да го снимат и интервюират, колко е платил за наеми на зали, за митинги, за билбордове, флаери, листовки, диплянки и т. н. Справката е достъпна на страницата на Сметната палата

Виж за промотиране от страна на социологически агенции Бареков нищичко, ама съвсем нищичко, не е плащал. Няма и отделна графа за кебапчетата, с които шоу-политикът нахрани избирателите си. И без такива разходи обаче сметката на лидера на "Цензурата" чукна точно 1 926 301 лева.

Хайде сега да смятаме! 

Ако Бареков е похарчил почти 2 милиона лева, за да вкара двама депутати в Европейския парламент - себе си и воеводата Ангел Джамбазки, то колко пари ще са му необходими, за да стане министър-председател. Това е отговорност, която той самият изрази жертвоготовност да поеме. В името на народната република.

Колкото и консервативно да гледаме на амбициите на евроконсерватора Бареков, то за премиерския стол са необходими точно 121 депутати в бъдещия български парламент. Сметката е лесна. Ако и на следващия вот на бившия тв водещ му трябва по милион за всяко място, то цената на премиерстването му е точно 121 млн. лева.

Така че дарителите на Бареков трябва да станат много повече и много по-щедри, а той самият - да не се бави. Чакат го много кебапчета, които трябва да бъдат опечени!