Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс и основателят на „Върджин груп“ Ричард Брансън решиха да инвестират заедно с бившия президент на „Дженерал мотърс“ Джак Уелч в стартиращия бизнес с изкуствено месо, съобщи агенция "Блумбърг". 

Предприемачите ще вложат капитали в новата компания „Мемфис мийт“, която има успешни опити за отглеждане в изкуствена среда на месо от мускулни животински клетки. 

Нейният продукт още не е стигнал до пазара, защото е по-скъп от естественото месо, но с новите инвеститори усилията за поевтиняването й ще продължат.

"След 30 години няма да ни се налага да убиваме животни, а месото ще бъде по-чисто и здравословно, без да се промени вкусът му“, коментира Брансън пред "Блумбърг". 

Освен това новото производство ще защити природната среда, защото ще потребява само 1% от земята и 10% от водата, необходими днес за животновъдството.

„Мемфис мийтс“ взема самовъзпроизвеждащи се живи клетки от животни, слага ги в хранителна среда наситена с кислород и ги оставя да се делят естествено. 

По тази технология през 2016 г. е произведено говеждо месо, а по-рано тази година – пилешко и патешко.
 

Коментари

kate pate's picture
kate pate
new

Бляк!

Бляк!

Западът има милиардери като

Западът има милиардери като Гейтс, Брансън, Мъск. Русия си имат Абрамович, Путин и т.н. хора, които нищо не са измислили и нищо няма да оставят на света.
ки брит's picture
ки брит
kibrit

Когато се борим с

Когато се борим с последствията, а с причината довела до дадено състояние, тогава решението на един проблем води до появата на много повече проблеми и така да безкрай. Вместо да се намалява раждаемостта, билионерите се опитват да изхранят гладните, които ще се размножат на техен ред и ще имат нужда от още храна, дрехи, сметки за плащане, домове за живеене... Помощите, каквито и да са те, трябва да вървят заедно със задължително образование, иначе ще създават световен вариант на Столипиново и Шекер махала...

Тук не става въпрос да се

Тук не става въпрос да се създаде евтина изкуствена храна, а сравнително достъпен заместител, за който няма да умират животни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.