Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Композиторът Алф Клаусън, който пише музиката за сериала "Семейство Симпсън" от 27 години, е уволнен. Носителят на "Еми" е коментирал пред "Варайъти", че продуцентът Ричард Сакай му е заявил, че вече се търси "различен вид музика". Клаусън потвърди новината и в Туитър и благодари на почитателите си за подкрепата.

Има съмнения, че уволнението е резултат на орязване на разходите в дългогодишния анимационен сериал. Клаусън използва оркестър от 35 души за работата си всяка седмица.

В интервю през 2015 г. композиторът заяви, че е много внимателен с бюджета, защото оценява колко струва ангажирането на голям оркестър ежеседмично. Той добави и че ръководството на "Семейство Симпсън" не го притеснява за това.

Клаусън спечели "Еми" през 1997 г. за песента си We Put The Spring In Springfield за епизода "Барт след мръкнало". През следващата година отново получи престижната музикална награда – за You’re Checkin’ In в "Ню Йорк срещу Хоумър Симпсън". Композиторът има и още 18 номинации за "Еми", както и три статуетки "Ани".

Алф Клаусън е продуцент на албумите, излизали покрай сериала, а когато в него са гостували музикални звезди, сред които и U2, е работил активно с тях.

От света на анимацията в социалните мрежи вече се появи съжаление за случилото се. Сет Макфарлън, създадел на "Семейният тип" "Американски татко", определи новините като "тъжни":

"Той преосмисли звученето на праймтайм анимацията. Надявам се, че "Семейство Симпсън" ще запазят оркестъра. Важна част от велик сериал".

Миналата година "Семейство Симпсън" бе подновен за своите 29-и и 30-и сезон, като така се превърна в най-дълго излъчвания сериал в историята на американската телевизия.

Площад Славейков

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.