Докато скандали разклащат президентската институция в САЩ и доверието в американкия президент стига дъното си, сайтът за луксозни имоти Mansion Global представя някои от именията, свързани със семействата Кенеди, Обама и Тръмп, които могат да бъдат купени от всеки, който може да си го позволи.

Ранчото на Джон и Джаки Кенеди

Къщата за почивка на Джон и Джаки Кенеди близо до Мидълбърг, Вирджиния е построена от тях в началото на 60-те години. Бившата първа дама обзавежда ранчото сама. Семейството обаче прекарва там едва три уикенда. Джон Кенеди е убит няколко седмици след завършването на къщата. Тя е продадена след месеци, но сега отново е на пазара на луксозни имоти.

Къщата с четири спални се продава за близо 6 милиона долара - сериозен спад от 11-те милиона, които собственикът иска за нея, когато за пръв път е пусната на пазара през 2013 г.

Семейното имение на Джаки Кенеди

Друг имот, свързан с Кенеди - лятната къща на семейството на Джаки в Хемптънс, също е обявен за продан. Цената на луксозното имение, в което летата си прекарва бъдещата първа дама, тогава Жаклин Бувие, е почти 40 милиона долара.

Имотът е разположен на повче от седем акра площ близо до океана и включва къща с 10 спални, къща за гости, басейн и гараж за три коли. Прилежащата земя може да бъде купена за 15 милиона долара. 

Лятната къща на Честър Артър

Лятната къща на 21-вия президент на САЩ Честър Артър, който заема поста през 1881 г., също се намира в Хемптънс... Но с продава на далеч по-скромна цена - "едва" 14.2 милиона долара. Триетажното викториански имение е посроено през 1796 г., но е наскоро обновено. Къщата разполага с шест спални, библиотека, официална трапезария и хол и семейна всекидневна с гледка към голямата градина, както и басейн.

Лятната резиденция на Барак Обама

Лятната резиденция на бившия президент Барак обама, където той прекарва топлите дни заедно със съпругата си Мишел и дъщерите си Малия и Саша през 2013 г.

Къщата, която представя панорамна гледка за морския бряг, сега се продава за 19.1 милиона долара - също значителен спад в цената от първия път, когато е пусната на пазара през юли 2015 г., когато струва 22.5 милиона.

Имението е разположено на девет и половина акра и има частен път, което гарантира личното пространство на президента. Други удобства на луксозния имот са басейн, баскетболно игрище и къща за гости с две спални.

Родният дом на Доналд Тръмп

Родният дом на Доналд Тръмп в Куинс, Ню Йорк, е пусната на пазара от новия си собственик при встъпването  в длъжност на президента през януари. Тухлената къща е собственост на купувач на недвижими имоти отскоро. Той я е придобил за 1.39 милиона долара. През март къщата е продадена за 2.4 милиона, а сега може а бъде наета за 725 долара на вечер. Къщата има пет спални и побира до 20 гости.

Апартаментът на Иванка Тръмп в Манхатън

"Първата дъщеря" пусна на пазара апартамента с в Манхатън след избирането на баща си за президент. Луксозното жилище се продават за 4.1 милиона долара. Според имотния регистър на Ню Йорк Иванка Тръмп е купила апартамента за 1.52 милиона през 2004 г., а през 2015 г. формално е прехвърлила собственоста на своя компания.